Prognoza meteo 12 aprilie – 10 mai 2021. Încă un val de aer rece, la început de mai

by Andreea Radu

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni arată că vom avea vreme frumoasă, cu temperaturi în limita normalului pentru această perioadă. În ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi excedentare în intervalul 19 aprilie – 3 mai, arată prognoza meteo realizată de ANM pentru perioada 12 aprilie – 10 mai 2021, scrie antena3.ro.

Săptămâna 12 – 19 aprilie
Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu posibilitatea unei abateri termice ușor pozitive, local în nord-est.
Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu posibilitatea unui deficit local în zonele montane.
Ploi excedentare, începând din 19 aprilie

Săptămâna 19 – 26 aprilie
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 26 aprilie – 3 mai
Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, local posibil ușor mai coborâte.
Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte, dar mai ales în cele nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vreme mai rece, la sfârşit de aprilie
Săptămâna 3 – 10 mai
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor putea fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar local cu o tendință deficitară.

Facebook Comments