Prognoza ANM pentru perioada 10 – 23 februarie

by Andreea Radu

Vremea va continua să se încălzească în perioada 10 – 23 februarie, iar maximele vor atinge valori de 14 – 16 grade Celsius în majoritatea zonelor.  Nu vor lipsi nici precipitaţiile, care vor fi însemnate cantitativ în anumite zone, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În Banat, intervalul de prognoză va debuta cu valori termice diurne în jur de 12 grade, însă, până spre finalul primei săptămâni, media va scădea uşor spre 8 – 10 grade. Pentru 17 şi 18 februarie sunt prognozate maxime mult mai ridicate faţă de mediile multianuale, ce pot atinge, în medie regională, 14 – 16 grade, apoi acestea vor scădea la 10 – 12 grade. Media valorilor minime va prezenta mici variaţii, astfel că, de la 3 – 4 grade în prima zi, se va ajunge la 0 grade în perioada 12 – 17 februarie, posibil spre -2 grade, în 16 februarie. În a doua săptămână, media minimelor se va menţine pozitivă, cu cele mai ridicate valori în 18 şi 19 februarie, când vor fi 3 – 4 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii posibil însemnate cantitativ în perioada 10 – 12 februarie, dar şi în ziua de 14 februarie. Pentru a doua săptămână de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă.

În Crişana, la începutul perioadei valorile termice diurne vor fi în jurul a 11 grade, însă, până spre finalul primei săptămâni, media va fi în general de 7 – 8 grade. Pentru 17 şi 18 februarie sunt prognozate maxime mult mai ridicate faţă de mediile multianuale ce pot atinge, în medie, 12 – 14 grade, după care se vor înregistra în jur de 10 grade. Media valorilor minime va prezenta mici variaţii, de la 2 grade în prima zi, până la -2 grade în perioada 12 – 17 februarie. După acest interval vor fi două nopţi mai calde, cu minime în medie de 2 – 4 grade. Ulterior, se va reveni la valori în jur de 0 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii în perioada 10 – 14 februarie, izolat mai însemnate cantitativ. Pentru a doua săptămână de prognoză, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă.

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză, cu excepţia zilei de luni (când se vor înregistra maxime în jur de 10 grade), vor fi valori care se vor situa în general în jurul valorii de 5 grade. Pentru 17 şi 18 februarie sunt prognozate maxime mult mai ridicate faţă de mediile multianuale, ce pot atinge în medie 10 – 12 grade, apoi până la finalul intervalului se vor înregistra în jur de 8 grade. Media minimelor va fi de 1 grad în prima zi, apoi cu mici variaţii vor fi valori cuprinse între -6 şi -2 grade. După 18 februarie, în general, vor fi minime termice cuprinse între -2 şi 0 grade. Precipitaţii temporare sunt prognozate în perioada 10 – 14 februarie, izolat mai însemnate cantitativ. După data de 18 februarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou.

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments