Profiturile Facebook, la cel mai ridicat nivel din toate timpurile

by Andreea Radu

Facebook a înregistrat un al patrulea trimestru de creștere puternică, pe măsură ce profiturile au urcat la 6,9 miliarde de dolari (5,3 miliarde de lire sterline) – un record al tuturor timpurilor – în ciuda unui an de scandaluri care au afectat gigantul social media, conform sky.com.

Platforma a reușit să își consolideze baza de date globală pentru utilizatori, iar veniturile au crescut cu 30% față de anul trecut la 16,9 miliarde de dolari (12,9 miliarde de lire).

Numărul utilizatorilor lunari de pe Facebook, care aduce cea mai mare parte a banilor din publicitatea online, a crescut cu 9% până la 2,3 miliarde, a afirmat compania în ultima sa actualizare.

Profitul net a crescut cu 61% fata de aceeași perioada a anului trecut.

Acțiunile gigantul Facebook au crescut cu 11,5%, ajungând la 167,67 dolari (127,80 lire sterline) în tranzacțiile post-piață după eliberarea câștigurilor.Mark Zuckerberg, co-fondator și director executiv al Facebook, a declarat că „comunitatea și afacerile platformei continuă să crească”.

Actualizarea a arătat că rețeaua socială și-a mărit baza de utilizatori în SUA și în Europa, unde platforma s-a confruntat cu provocări legate de protecția datelor.

Facebook Comments