Profesorii ies în stradă. Se pregăteşte greva generală în învăţământ

by Florian Popa

Profesorii au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară şi şi-au strigat nemultumirle. Oamenii cer salarii mai mari şi ameninţă cu greva generală. Vreme de oră dascălii din județul Timiș au protestat în fața Prefecturii municipiului. Un protest similar a avut loc şi la Cluj Napoca, scrie antena3.ro.
Oamenii au scandat într-un glas faptul că se simt mințiți, se simt batjocoriţi, că nu mai pot aștepta și nu mai pot răbda situația în care se află cu privire la veniturile salariale.
Unul dintre liderii de sindicat ne-a mărturisit faptul că deși premierul României a anunțat că se va ocupa personal de această situație, iată că nu a făcut nimic, lucru care îi nemulțumește şi mai tare pe protestatari. Aceștia cer salarii mai mari, astfel încât să poată să aibă și ei un trai decent, în contextul scumpirii alimentelor la raft.
De asemenea, dascălii solicită sporuri pe care nu le-au primit niciodată și inclusiv plata orelor suplimentare.
S-a cerut salarii mai mari și respect, inclusiv pentru personalul nedidactic, cu referire la cei care se îngrijesc de ordinea și curățenia din școli, care nu de puține ori, pe lângă faptul că au parte de condiții de muncă deloc plăcute, se lovesc inclusiv de tupeul elevilor care nu mai arată respect.
Sindicaliștii spun că protestele vor continua şi în lunile următoare și urmează pichetarea sediului Guvernului şi a sediilor prefecturilor în lunile martie şi aprilie 2023, un marș de protest în București în luna mai 2023 și declanşarea grevei generale în ultima decadă a lunii mai.

Facebook Comments