Profesorii agresivi şi cei care fac meditaţii cu elevii de la clasă şi-ar putea pierde locul de muncă

by Florian Popa

Sancţiuni mai aspre pentru profesorii care abuzează copiii fizic sau emoţional. Potrivit proiectului legilor Educaţiei, ar urma să fie excluşi din învăţământ pentru 10 ani. Acelaşi document interzice dascălilor să dea meditaţii propriilor elevi. Sancţiunile pornesc de la avertisment şi merg până la desfacerea contractului de muncă, scrie observatornews.ro. O măsură care nu este însă pe placul federațiilor din invățământ.

Ministerul Educaţiei vrea să pedepsească profesorii agresivi

Eugen Ilea, Federaţia Părinţilor: Am avut foarte puţine cadre didactice cărora li s-a desfăcut contractul de muncă pe partea de, să zicem, situaţii agravante, şi dau un exemplu al acelui profesor care a întreţinut relaţii sexuale cu una dintre elevele sale.
O altă modificare privește cercetările disciplinare. Ligia Deca ar vrea ca dascălii care fac obiectul unor verificări să nu mai predea pe durata anchetei interne. În plus, abaterile ar trebui constatate de specialişti psihopedagogi.
Miruna Croitorul, președinte Consiliul Elevilor: Vor fi foarte rare cazurile în care se va ajunge la ele pentru că cu toate că vor exista cazuri de violență, vor fi ascunse tocmai pentru a nu denigra imaginea unui colegiu sau a profesorului respectiv.
Potrivit proiectului, profesorii nu ar mai avea voie nici să facă meditaţii cu proprii elevi.

Facebook Comments