Produsele din gândaci, semnalizate special în România. Proiectul pregătit de ANPC

by Florian Popa

Produsele din gândaci au început să apară în magazine, iar pentru a evidenția faptul că acestea conțin astfel de ingrediente, ANPC pregăteşte un proiect care stabilește clar cum ar trebui să fie etichetate și așezate pe rafturi. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor pregătește un proiect care urmărește să-i ajute pe consumatori să identifice mai ușor produsele care conțin făină din gândaci sau alte insecte, scrie antena3.ro.
Produsele vor fi semnalizate special în magazine, urmând să fie etichetate și așezate diferit pe rafturi, astfel încât să fie ușor de observat de către consumatori.
Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că, în prezent, se lucrează intens pentru elaborarea unui document care va avea rolul de a-i informa pe consumatori.
„În prezent, luăm în calcul emiterea unui ordin de informare a consumatorului, legat de prezența acestor ingrediente într-un aliment. Fiecare consumator trebuie să ia decizia dacă un produs corespunde exigențelor sau nu. Noi lucrăm, conform inițiativei Direcției Generale de Control, la elaborarea acestui document și sperăm că vom reuși să gestionăm prezența acestor alimente corespunzător”, a spus Horia Constantinescu, președinte ANPC, la Antena 3 CNN.

Facebook Comments