PROCURORII AU TRIMIS IN JUDECATA UN BARBAT ACUZAT CA SI-A OMORAT SOTIA IN BATAIE

by Cosmin Mihuta

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, miercuri,  trimiterea în judecată a  inculpatului Rosus Vasile cercetat sub aspectul săvârşirii  infracţiunii  loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Din  probatoriul  administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, pe fondul consumului de alcool, inculpatului Rosus Vasile şi-a aşteptat soţia acasă la începutul lunii decembrie a anului 2011, în timp ce aceasta era plecată la o petrecere în vecini. La întoarcere, între cei doi a izbucnit un scandal, moment în  care Rosus Vasile i-a aplicat femeii mai multe lovituri, de mare intensitate, în zona capului, trunchiului, mâinilor şi picioarelor, cauzându-i multiple leziuni.

În dimineaţa următoare, inculpatul a plecat de la domiciliu, iar victima R.A. a fost găsită de către o vecină, în pat, într-o stare foarte gravă,  prezentând multiple leziuni pe tot corpul. Aceasta a fost transportată de îndată la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Arad, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, dar a intrat în comă, după care a decedat în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Judeţean Timiş, la data de 02 01 2012.

În cauză au fost întocmite mai multe rapoarte medico-legale dar întrucât în cursul audierii inculpatul Rosus Vasile nu a recunoscut că i-a aplicat victimei decât o singură lovitură, prin ordonanţa din 14.02.2013 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a solicitat Comisiei Superioare Medico-Legală din cadrul Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici” efectuarea unei expertize medico-legale care să ateste dacă victima a decedat în urma leziunilor suferite şi dacă există legătură de cauzalitate între decesul victimei şi agresiunea la care a fost supusă.

Analizând actele medicale Comisia Superioară Medico-Legală din cadrul Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici” a concluzionat că, raportat la poziţionarea leziunilor suferite de victimă, este exclusă producerea lor numai prin cădere, în cauză fiind implicat un mecanism de lovire activă.

Astfel, cu toate că inculpatul nu recunoaşte comiterea faptei, afirmând că a aplicat o singură lovitură victimei cu pumnul sau cu palma, atât rapoartele medico-legale întocmite în cauză, cât şi celelalte înscrisuri medicale şi declaraţiile martorilor care au luat contact cu victima imediat după comiterea faptei, confirmă împrejurarea că aceasta prezenta multiple leziuni pe tot corpul, iar din poziţionarea şi gravitatea acestora reiese că acestea au fost aplicate în mod repetat şi cu o mare intensitate.

Rosus Vasile a fost audiat şi este cercetat în stare de libertate. Acesta nu  este cunoscut cu antecedente penale iar în timpul audierilor nu şi-a recunoscut fapta.

 

Facebook Comments