Prințul William a lucrat ca spion sub acoperire

by Andreea Radu

Printul William al Marii Britanii a încheiat un stagiu secret de trei săptămâni în colaborare cu agențiile de informații ale țării. Formal cunoscut sub numele de Ducele de Cambridge, prințul William a lucrat cu spioni britanici la MI5, MI6 și GCHQ.

El a lucrat cu anchetatorii care analizau celulele teroriste islamiste și a aflat despre provocările de a proteja securitatea națională a Marii Britanii, au spus surse de la Palatul Kensington.

„Toți le datorăm recunoștința profundă pentru munca dificilă și periculoasă pe care o fac”, a spus prințul William.

„Timpul petrecut în cadrul agențiilor noastre de securitate și de informații, înțelegerea contribuției vitale pe care o aduc pentru securitatea noastră națională, a fost o experiență cu adevărat uimitoare”.

GHQ, șeful operațiunilor de combatere a terorismului, cunoscut doar sub numele de „David”, a fost impresionat de modul în care Ducele de Cambridge a aplicat el însuși sarcina de trei săptămâni. „William a muncit extrem de greu să se integreze în echipă și a făcut față între anumiți analiști și operatori de înaltă calificare”, a spus el.

„Înălțimea Sa Regală a pus niște întrebări pertinente și a demonstrat o înțelegere reală a misiunii noastre.”

Spionii britanici lucrează în secret și nu pot spune familiei sau prietenilor despre misiunile lor.

Actuala amenințare a terorismului din Marea Britanie este „severă”, semnalizând un atac extrem de probabil pe teritoriul britanic.

 

Foto: euronews.com

Facebook Comments