Prințul Harry: „Chiar dacă aș fi rege, aș merge să îmi fac singur cumpărăturile”

by Dana B.

Prințul Harry a dezvăluit într-un interviu acordat publicației Newsweek că a fost traumatizat de funeraliile mamei sale, Diana Spencer, al cărei sicriu a fost nevoit să îl urmeze într-un convoi funerar, sub ochii mulțimii, în 1997, pe când avea doar vârsta de 12 ani, informează AFP.

„Mama tocmai murise, iar eu a trebuit să merg pe o distanță destul de mare în spatele sicriului ei, înconjurat de mii de oameni care mă priveau, în timp ce alte milioane de persoane făceau același lucru la televizor”, a declarat prințul Harry, în prezent în vârstă de 32 de ani, într-un interviu publicat miercuri.

„Cred că niciunui copil din lume nu ar trebui să i se ceară să facă acest lucru, în niciun fel de circumstanțe. Nu cred că asta ar mai fi posibil în zilele noastre”, a adăugat prințul Harry.

Prințesa Diana a murit pe 31 august 1997 într-un accident de automobil la Paris. Organizate la Londra după câteva zile, pe 6 septembrie, funeraliile prințesei britanice au fost urmărite la televizor de trei miliarde de persoane din lumea întreagă.

Cu capul plecat și chipul împietrit de durere, prințul Harry, alături de fratele lui mai mare — prințul William — a mers într-o tăcere apăsătoare timp de o jumătate de oră prin cartierul regal al capitalei britanice pentru a însoți sicriul mamei sale la catedrala Westminster.

Într-un interviu pentru The Telegraph, publicat în aprilie, prințul Harry a recunoscut că a trecut printr-o perioadă de „haos total” după moartea mamei sale. Abia la vârsta de 28 de ani a luat decizia de a solicita ajutor medical de specialitate.

„După o vreme, am scos capul din nisip, am început să îi ascult pe oamenii din jurul meu și am decis să mă folosesc de statutul pe care îl am pentru a face lucrurile așa cum trebuie”, a declarat prințul Harry în interviul acordat pentru săptămânalul Newsweek.

Vorbind despre activitățile sale de prinț din viața de zi cu zi, Harry a spus că oamenii ar fi „surprinși” să vadă că prințul William și el însuși au „vieți cât se poate de normale”.

„Chiar dacă aș fi rege, aș merge mereu să îmi fac singur cumpărăturile”, a declarat prințul Harry, recunoscând totuși importanța menținerii acelei doze de mister care înconjoară familia regală. „Nu trebuie să renunțăm la această magie. Britanicii și lumea întreagă au nevoie de instituții precum aceasta”, a mai spus el.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments