Prințișorul Bibarț e cel mai bun primar. Pe Facebook, fiindcă în realitate ne cade Aradul în cap

by Cosmin Mihuta

Cine nu locuiește în Arad și urmărește din diferite motive pagina de Facebook a prințișorului Călin Bibarț, urmașul la tron (fie el și interimar) al marelui Gheorghe Falcă, ar crede că trăim într-un oraș de poveste. Școli modernizate, stadion nou, stații pentru încărcarea mașinilor electrice, blocuri sociale, parcări subterane și supraterane, ce mai, un adevărat oraș european, unde lucrurile merg ca pe roate, mai ales în ultimele cinci luni, de când frâiele au fost preluate de prințișorul cu veleități de candidat PNL la următoarele alegeri locale.

Când ieși din realitatea virtuală, te lovește aia cruntă, de pe Bulevardul Revoluției, unde faci 30 de minute de la Podgoria până la Teatru, cu mașina, fiindcă onor prințișorul, din dorința de a arăta cât e de harnic și priceput, a săpat prin tot orașul, încât se circulă pe o singură bandă. Nu mai există nici puținele locuri de parcare de până acum, iar colac peste pupăză se mai și închid străzi lăturalnice, astfel încât arădeanul nu mai are nicio soluție în trafic, decât să citească ziarul și să aștepte.

Dacă mergi să vezi noul stadion UTA, care trebuia să fie finalizat de vreo trei ani, te crucești. În pozele domnului Bibarț, stadionul e o bijuterie, dar când ajungi la fața locului constați că betonul a crăpat, că o serie de lucrări sunt făcute de mântuială, tipic ultimilor 15 ani de administrație PNL/PDL. Și încă nu e gata, deși tot se promite finalizarea lucrărilor de ani buni.

Aceeași situație e și la reabilitarea colegiilor Economic și Ghiba Birta, unde probabil lucrările se vor finaliza ca și în cazul stadionului, iar copiii vor mai avea de așteptat vreo câțiva ani, ca să beneficieze din nou de condiții normale. Știm, știm, durata contractului e 24 de luni, așa că nu e nicio grabă. Iar dacă e nevoie, se va prelungi termenul, din cauza unor probleme obiective, așa cum s-a întâmplat și la stadion.

Despre parcările din centrul Aradului, subterane sau nu, deocamdată sunt doar povești vânătorești pe Facebook. Ba, așa cum spuneam, le-am pierdut și pe alea care existau până acum. Între timp, la Oradea s-au demarat lucrările la două parcări, de câteva sute de locuri. E drept, Oradea nu e un oraș așa frumos pe Facebook, doar în realitate.

Nu mai vorbim că ne cade tencuiala în cap, în plin centru, din cauza clădirilor neîngrijite. În afară de a pune biruri mai mari pe proprietari, Bibarț și compania n-au găsit nicio soluție pentru a-i ajuta să reabiliteze clădirile. Scuza eternă: nu sunt bani la buget. Problema e că nu e nici minte, pentru a accesa fonduri europene, așa cum s-a întâmplat la Oradea, unde zeci de clădiri eu fost reabilitate prin diferite programe europene.

Nu mai vorbim că ne cad copacii în cap, cum s-a întâmplat nu mai departe de duminică, pe Bulevardul Revoluției, unde o mașină a fost avariată și puteam asista la o tragedie. Nu mai vorbim că avem cel mai mare preț la gigacalorie din țară. Știm, știm,  ne salvează subvenția și prețul se reduce substanțial. Dar subvenția de unde e? A adus-o prințișorul de la Târnova sau tot arădenii plătesc proasta administrare a CET, care generează pierderi de milioane de euro bugetului local, an de an ?

Și ar mai fi multe de spus despre Aradul real, dar ne oprim aici, să nu-l supărăm prea tare pe prințișor. Cât despre Aradul de pe Facebook, suntem convinși că domnul Bibarț va fi cel mai bun primar pentru lumea virtuală, începând cu iunie 2020.

Facebook Comments