Prințișorul Bibarț caută un partid care să-i susțină candidatura, după ce Falcă i-a închis definitiv ușa în nas

by Cosmin Mihuta

Prințișorul renegat Călin Bibarț e tot mai izolat în PNL Arad. Dacă sunt conferințe de presă la sediu, primarul interimar primește loc pe colț de masă, dacă e conferință de Sânziene (sau Nașterea Mântuitorilor, cum mai e cunoscută sărbătoarea printre liberali), în parcul Bujor Buda, Bibarț stă pe margine, pe lângă o tufă sau un copac, departe de colegi. Chiar și în discursuri, între prințișor și restul curții regelui Falcă se vede o ruptură totală, iar înțepăturile publice sunt tot mai prezente.

Surse importante din PNL Arad spun că izolarea lui Bibarț vine pe fondul deciziei definitive a lui Gheorghe Falcă de a-l susține pe ascultătorul Bîlcea la alegerile locale, iar liberalii au primit ordin să se distanțeze social și politic de actualul primar interimar. Supărarea lui Falcă vine și din faptul că, pe de o parte, Bibarț continuă campania de imagine pe Facebook și transmite mesaje privind posibila candidatură. E drept, unele mesaje sunt de-a dreptul penibile, cum a fost cel de joi, cu o bucată de tablă ruginită pe care scria „primar“, iar Bibarț poza în descoperitor al propriului destin. În fine, e treaba lor cum se fac de râs în public.

Pe de altă parte, în PNL Arad e agitație mare, pentru că Bibarț a început să-și caute un partid din partea căruia să candideze, conștient că la PNL nu mai e loc, iar mult promisul dosar pe numele lui Bîlcea întârzie să apară. Așa că, oamenii puternici, dar extrem de periculoși pentru Arad, din spatele lui Bibarț bat pe la ușile partidelor. Au încercat la PSD, dar nu e loc pentru că social-democrații au deja un candidat puternic, în persoana senatorului Mihai Fifor. Au încercat la Pro România, chiar la Victor Ponta, pentru că oamenii nu se joacă, dar nici aici nu s-a găsit înțelegere. S-au purtat discuții cu USR, unde aflăm că unii ar fi de acord cu venirea lui Bibarț, dar greii filialei arădene se opun. Deocamdată. Negocierile sunt extrem de greu de dus la un final fericit pentru prințișorul Bibarț, așa că varianta cea mai plauzibilă va fi o candidatură ca independent. Cel puțin înspre acolo îl împinge „echipa“ din spate, care forțează o candidatură cu orice preț. Chiar cu prețul ca Bibarț să-și încheie cariera politică la fel de brusc pe cum a început-o, când a fost adus la prefectură din mijlocul… pădurii.

Conform unor sondaje realizate în ultimele săptămâni, o candidatură ca independent a lui Bibarț ar complica extrem de mult lucrurile, atât pentru el, cât și pentru candidatul PNL, probabil Bîlcea. Când doi se bat, al treilea (Fifor) câștigă. Iar lucrurile s-ar putea să stea chiar așa. Ca independent, Bibarț va „fura“ cel mai mult de la USR, o mică parte de la PSD, iar una însemnată de la PNL. Destul de însemnată încât să avem trei candidați cu șanse egale: Fifor-Bibarț-Bîlcea. Cu o bună organizare și o campanie pe măsură, Mihai Fifor are toate șansele să câștige această luptă în trei și să-i lase pe liberalii Bibarț și Bîlcea să se bată patru ani pe alte „jucării“, eventual niște funcții pe la partid.

Rămâne de văzut ce va face Bibarț: va risca tot și se va arunca în luptă ca independent, așa cum vor oamenii din umbră, sau se va mulțumi cu osul aruncat de Falcă, ca un soldat disciplinat, adică locul 1 la Camera Deputaților, la alegerile din iarnă?

 

Facebook Comments