Prințișorul Aradului bagă spaima-n armata liberală. „Vrei să ne salte Coldea?“

by Cosmin Mihuta
Please follow and like us:

Prințișorul Călin Bibarț, moștenitorul tronului lăsat liber de fostul primar Gheorghe Falcă, a devenit o sperietoare pentru cei mai mulți dintre liberalii arădeni, care nu mai știu pe ce parte să se poziționeze. Să rămână alături de Sergiu Bîlcea, pe care Falcă l-a anunțat drept viitor candidat la Primăria Aradului, sau să se încoloneze în spatele actualului primar interimar, care și el visează cu ochii deschiși la aceeași funcție.

Bătălia dintre cei doi e evidentă și o vedem zi de zi pe paginile de socializare, unde Bibarț și Bîlcea se întrec în „realizări“. Dacă Bîlcea asfaltează un drum în județ, Bibarț sapă un șanț și schimbă o țeavă de apă în municipiu. Dacă Bibarț bea o bere la Oktoberfest, Bîlcea bea două beri și așa mai departe.

Problema este că nici armata liberală nu mai înțelege nimic, ba mai mult, nu puțini sunt cei care încep să se teamă de eventuala implicare în această luptă a unor forțe externe partidului. Și ne referim aici la finul primarului Călin Bibarț, fostul adjunct SRI Florian Coldea, despre care știm cu toții, din ce s-a prezentat în presa națională și nu numai, cam de ce e în stare. Liberalii se tem că s-ar putea ajunge la dosare, la anchete penale, trimiteri în judecată, pentru cei care nu se aliniază în spatele lui Bibarț. Și pe bună dreptate, când știm bine că au căzut victime acestui sistem premieri, miniștri, parlamentari, judecători și așa mai departe. Nici nu e de mirare că atunci când îi întrebi pe liberali pe cine susțin, mulți îți răspund: „Vrei să ne salte Coldea?“.

De altfel, deja se vorbește de faptul că vicepreședintelui CJA Sergiu Bîlcea i s-au pregătit mai multe dosare, de care gruparea din spatele lui Bibarț nu e străină. Ba chiar unele plângeri penale, depuse pe numele lui Bîlcea, ar fi fost făcute chiar la sfatul grupării adverse din PNL, care la nevoie le va transforma, cu sprijinul finului, în trimiteri în judecată. Ceea ce-l va transforma pe Bîlcea în „penal“, ca să folosim limbajul preferat al liberalilor, iar în acel moment ar trebui să se retragă din cursă.

Deocamdată lupta e deschisă, atâta timp cât Bîlcea e susținut cu tărie de Gheorghe Falcă și Geanina Pistru, care deocamdată nu s-au speriat de cei din spatele lui Bibarț. Deocamdată, pentru că nu se știe mâine, poimâine, ce dosărele pot fi fluturate, pentru a-i convinge și pe cei doi că e mai bine să meargă pe mâna actualului interimar.

Facebook Comments