PRINSI DE JANDARMI PENTRU COMERT DE LEMNE

by webeditor

Luni, 3 martie a.c., în jurul orei 1000, un echipaj de jandarmerie din cadrul Secţiei de Jandarmi Sebiş, aflat în serviciu de menţinere a ordinii publice, a depistat pe o stradă din localitatea Sălăjeni, două persoane care oferea spre comercializare, în mod ambulant, material lemnos.

Jandarmii au procedat la efectuarea de verificări, în vederea stabilirii identităţii persoanelor şi a legalităţii actului de comerţ. Persoanele au fost identificate, fiind vorba de doi bărbaţi cu vârsta de 49 respectiv 51 de ani, cu domiciliul în localitatea Sălăjeni aparţinând oraşului Sebiş. Aceştia au fost depistaţi în timp ce încercau să comercializeze 1,5 metri cubi lemne tăiate pentru foc, din specia salcâm, aflate într-un atelaj tras de un tractor.

Deoarece comercializarea materialelor lemnoase în afara pieţelor, târgurilor, oboarelor, burselor de mărfuri şi altora asemenea, autorizate conform normelor privind circulaţia materialelor lemnoase, constituie contravenţie silvică, persoanele au fost sancţionate cu 1000 lei amendă, fiecare, conform prevederilor Legii nr. 171/2010.

Facebook Comments