Prins la Nădlac, în timp ce voia să iasă din ţară cu acte false

by Paul Anghel

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere fals.

“În data de 12.09.2017, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul Lucian U., în vârstă de 45 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Touareg, înmatriculat în Germania.

Cu ocazia controlului specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă  documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din Spania. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări la autorităţile spaniole, în urma cărora s-a constatat că Lucian U. nu are permis de conducere spaniol şi nici permis de conducere eliberat de autorităţile române. Barbatul a declarat că a făcut şcoala de şoferi în Spania, iar la finalizare instructorul auto i-a oferit acest permis”, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments