Principalele avantaje pentru a instala copertine retractabile la ferestre

by webeditor

Copertinele retractabile sunt sisteme ideale pentru case, birouri, magazine, cafenele, zone comerciale. Pot ține soarele la distanță, sau se pot rula în momentul în care nu mai este nevoie de umbră. Dacă ești în căutarea unor produse de umbrire și decorațiuni unice la ferestre, simple și la prețuri accesibile, îți sugerăm să optezi pentru sistemele de copertine retractabile care oferă următoarele avantaje:

 • Lumină uniformă în încăpere
 • Protecție împotriva razelor puternice ale soarelui
 • Protecție împotriva ploii și zăpezii
 • Îmbunătățirea aspectului estetic al clădirii
 • Posibilitatea de a umbri jumătate din fereastră, dacă sunt coborâte la 90 de grade
 • Posibilitatea de a umbri toată fereastra, dacă sunt coborâte la 180 de grade.

Nu trebuie să cheltui prea mulți bani pentru alte tipuri de sisteme, aceste copertine nu sunt foarte costisitoare. Avantajul este că sunt foarte eficiente și prezintă decorațiuni unice și ecologice.

La fel ca și sistemele de pergole retractabile și copertinele pot avea senzori meteorologici, care le transformă în produse inteligente. Materialul folosit la ele poate crea frumoase punți pentru ferestre. În ceea ce privește pergolele, acestea au copertine ce pot să acopere un spațiu mai mare. Pofilele sunt din aluminiu, se pot monta independent, se sprijină pe structura clădirii sau pe sol. Pergolele sunt recomandate pentru o terasă de dimensiuni mari. Ele se pot monta de pildă direct pe structura unui bloc sau casă, pentru avea o bună protecție împotriva ploii și soarelui.

Copertinele retractabile se pot folosi și la ferestrele caselor sau apartamentelor, dar și la magazinele de la parterul blocurilor. Dacă dorești promovarea produselor pe care le comercializezi, poți apela la servicii SEO București de calitate. Proprietarii de magazine, cafenele, mici restaurante folosesc astfel de sisteme de umbrire. Chiar și magazinele din cartier au așa ceva, probabil pentru principalul avantaj că oferă protecție împotriva soarelui.

Datorită lor se obstrucționează vizibilitatea și astfel cei care locuiesc în apartamentele de deasupra magazinului, nu pot vedea cine iese din incintă. Ele pot proteja produsele expuse spre vânzare, de aceea sunt preferate la anumite magazine. Copertinele retractabile sunt o soluție practică și estetică la ferestre, ele răspund eficient nevoii de control a luminii și temperaturii aerului.

Dacă locuiești la bloc și ai vecini curioși, cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, poți folosi o copertină retractabilă la balcon, deasupra terasei sau ferestrei. Aceste produse nu sunt un moft, deși asta ar putea crede vecinii de la bloc. Ele oferă multe avantaje:

 • Oferă umbră la balconul fără termopane
 • Diminuează lumina solară intensă din zilele caniculare de vară
 • Protejează florile din balcon de soare, astfel ele nu se usucă rapid
 • Oferă o protecție bună împotriva razelor ultraviolete UV
 • Te feresc de privirile curioșilor din jur
 • Oferă confortul și intimitatea de care ai nevoie pentru a sta la aer în balcon sau pe terasă
 • Au un aspect estetic deosebit și te fac să te simți mai în largul tău.

Datorită unei copertine retractabile, poți sta în balcon mai mult timp, fără să faci insolație. Copertinele protejează și de vânt, ploaie și zăpadă.

Un aspect mai delicat de care trebuie să ții cont este să nu montezi copertina la balcon decât în cazul în care locuiești la ultimul etaj. În caz contrar, dacă ai un vecin la etajul de mai sus, este mai mult ca sigur să fie deranjat de faptul că nu mai are vizibilitate asupra străzii sau grădinii de la bloc datorită copertinei instalate. Un alt dezavantaj este și acela că pe copertină se pot așeza păsări, sau se poate aduna praf și murdărie, care de asemenea poate deranja vecinul de la etajul superior.

În rest, copertinele au numai avantaje. Ele pot fi modul perfect de umbrire temporară. Se instalează frecvent la terase, când se dorește acoperirea acestora doar o anumită perioadă din an. În concluzie, acest sistem de acoperire este extrem de practic, pentru cineva care vrea să aibă un loc umbrit în lunile de vară.

Dacă vrei să faci mai atractiv spațiul balconului, poți instala și ghivece cu flori alături de copertina retractabilă. Aceste sisteme sunt utilizate și la restaurante, cafenele și hoteluri, nu doar la locuința proprie.

Facebook Comments