PRIMUL TREN DE CALATORI A TRAVERSAT PODUL CALAFAT-VIDIN

by Cosmin Mihuta

Circulația feroviară prin utilaj a fost deschisă de către secretarul de stat la Ministerul Transporturilor Iulian Matache și omologul său bulgar Anton Ghinev. Delegația română condusă de Matache a ajuns în gara Vidinului cu trenul și, după o scurtă ceremonie în orașul bulgar, oficialii și ziariștii români și bulgari urmează să se urce în tren pentru o călătorie la Calafat.

După ceremonia de inaugurare, primul tren pentru public va circula pe ruta Craiova — Vidin și retur, traversând noul Pod Calafat — Vidin, cu plecare din Craiova la ora 13:19 și sosire în Vidin la ora 16:30. Trenul de întoarcere va pleca din Vidin la ora 17:40 și va sosi în Craiova la ora 21:06.

Începând cu duminică, între Craiova și Vidin vor circula două trenuri pe zi care vor pleca la 08:00 și, respectiv, la 13:19 de la Craiova și vor sosi la Vidin la 11:00 și la 16:30. Cursele de retur de la Vidin vor fi la 12:25 și la 17:40, cu sosire la Craiova la 15:28 și 21:06. Biletul Craiova-Vidin va costa 46 lei, iar între Craiova și Sofia cu trenuri de legătură de la Vidin — 98 lei.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Compania Națională de Căi Ferate ‘CFR’ SA, circulația feroviară pe podul mixt (rutier/feroviar) de la Calafat — Vidin, al doilea punct de trecere peste Dunăre, va asigura un flux direct pentru traficul de călători și de marfă și va reduce timpul necesar pentru parcurgerea distanței Craiova — Golenți — Vidin.
Pentru legătura feroviară pe podul mixt de frontieră între cele două țări, peste fluviul Dunărea, s-au executat lucrări de modernizare a 5,9 kilometri linie simplă până la stația Golenți, 1,9 km cale ferată în stația Golenți (4 linii) și construcția a 3,2 km linie nouă simplă electrificată care permite accesul direct de pe pod pe calea ferată Golenți-Calafat.

 

Sursa: http://www.agerpres.ro/externe/2014/05/10/-corespondenta-primul-tren-de-calatori-a-traversat-podul-calafat-vidin-12-36-10

Facebook Comments