PRIMUL CURS DE PROGRAMARE CODERDOJO, DOAR LA GALLERIA ARAD!

by webeditor

Prin multiple demersuri, Galleria Arad se implică în sprijinirea sistemului de educație. În acest context, recent, Galleria Arad a devenit gazda cursurilor unui program mondial IT.

CoderDojo Arad este parte din programul mondial CoderDojo cu 334 de orase participante din 38 de țări si e al treilea oraș din România, după București și Timișoara unde s-a înființat un astfel de club. CoderDojo are ca scop organizarea unor cluburi gratuite, pentru copii între 8 și 16 ani, unde aceștia pot învăța să programeze în diverse limbaje de programare. Totul se bazează pe voluntariatul organizatorilor și al mentorilor, cei care, cu ajutorul unor programe și aplicatii speciale, îi învață pe copii să descopere tainele programarii. Programul e în așa fel conceput încât nu e nevoie de cunoștinte prealabile, nu are o programă fixă, astfel încât copiii se pot alătura oricând activității, indiferent de nivelul celorlați participanți.

 “În Arad, am beneficiat de colaborarea cu Galleria Arad. Astfel, am primit gratuit spațiul de desfășurare a activității săptămânale, precum și tot sprijinul logistic necesar bunei desfașurări a programului. Implicarea Galleria Arad a fost crucială în demararea acestui program. Suntem bucuroși ca avem un astfel de partener și că peste 30 de copii pot participa săptămânal la acest proiect”, susține Adrian Pică, organizator al proiectului.

CoderDojo reprezintă o nouă provocare pentru Galleria Arad căreia i-am răspuns afirmativ, întrucât se știe deja că politica Galleria Arad este aceea de a promova valoarea, de a sprijini orice demers educațional, menit să dezvolte bagajul de cunoștințe a copiilor arădenilor. De aceea, după cum spuneam ne-am implicat în susținerea acestui club în Arad, o premieră pentru orașul nostru. Așdar, daca copilul Dumneavoastră se încadrează în limitele de vârstă impuse de proiect, adică între 8 și 16 ani și e dornic de a învăța, îl așeptăm alături de noi. Tot ce trebuie să facă este să aibă un laptop și să se înscrie în club. De restul ne ocupăm noi”, declară Judit Antal, PR&Marketing Manager.

Cursurile se desfășoară în incinta Galleria Arad în fiecare sâmbătă, de la ora 13:00 la 16:00. Înscrierile pot fi făcute online la www.facebook.com/CoderDojoArad..

Facebook Comments