Primăvara se încheie cu ploi, vara începe tot cu ploi

by Andreea Radu

Primăvara se încheie cu ploi și temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Toată țara se află sub o informare de ploi torențiale, descărcări electrice și vânt puternic. Meteorologii spun că aceleași fenomene vor fi și în primele zile ale verii calendaristice, conform digi24.ro.
Până miercuri, toată țara va fi sub informare de ploi și vijelii, așadar vara va începe tot cu vreme instabilă. Elena Mateescu, director ANM: „Atât ultimele zile din luna mai, cât și primele din această vara aduc fenomene de instabilitate atmosferică accentuată.
De azi până miercuri, la ora 10, va fi în vigoare o informare ce vizează majoritatea regiunilor țării. Vorbim de averse cu caracter torențial, fulgere, vijelie, căderi de grindină și cantități de apă de 25 l/mp, chiar 50 l/mp. Chiar și marți, prima zi din luna iunie, și miercuri, vorbim de temperaturi răcoroase. Mai ales marți, vor fi maxime de 17, 18 grade Celsius în sud-vest, 15 grade la București.
A două parte a săptămânii aduce temperaturi în creștere. În sud-vest vorbim de maxime care se apropie de temperaturi de vara. Duminică vor fi 26, 27 de grade Celsius.
Până atunci suntem sub incidența acestei vremi caracteristice acestei perioade. Mai e cea mai bogată în precipitații, iunie e cea mai instabilă”.

Facebook Comments