Primarul Toader acuză: FCC Environment își bate joc de comuna Zăbrani. Ședință de urgență la ADI Deșeuri

by Cosmin Mihuta

Problema deșeurilor din județul Arad este departe de a fi rezolvată. În special în zonele 2 și 5, unde firma care a câștigat licitația organizată de ADI Deșeuri și Consiliul Județean Arad a dat faliment, zeci de localități rămânând fără serviciu de salubritate.

Cum cei de la ADI Deșeuri se dovedesc incompetenți în a găsi o soluție pentru rezolvarea situației, mai marii județului au aruncat pisica în curtea primăriilor, care sunt nevoite să se descurce cum pot. Pe lângă faptul că aceste primării cheltuie bani din bugetul local, mai sunt și „jumulite“ de către cei care administrează groapa ecologică a Aradului, firma FCC Environment, care încearcă să facă profit din necazul oamenilor din județ.

Cel puțin asta susține primarul comunei Zăbrani, Marian Toader, care este sătul de lăcomia celor de la FCC Environment. „Cei de la FCCC își bat efectiv joc de noi. Suntem în această situație din cauza lor, fiindcă ei au blocat activitatea firmei care a câștigat licitația de salubritate pe zona noastră. Ei n-au mai vrut să primească gunoiul ridicat de această firmă, care astfel s-a dus în cap. Acum, noi am făcut eforturi să plătim serviciul de la bugetul local, am renunțat la investiția de la capelă și am dat banii la salubritate, am găsit o firmă care să transporte gunoiul la Arad, dar din nou suntem bătaia de joc a celor de la FCC Environment. Nu ne mai lasă să ducem gunoiul la Arad și ne obligă să-l ducem la 50 de kilometri distanță, la Bârzava. Ceea ce presupune costuri enorme, numai ca să le funcționeze lor stația de la Bârzava. Firma ne taxează la kilometru, sunt costuri enorme, pe care nu avem cum să le acoperim. O să îi lăsăm pe cei de la FCC Environment să vină să ridice gunoiul fiindcă noi nu mai avem bani în buget și nici nu acceptăm să fim bătaia de joc a unei firme lacome, care nu știe cum să mai câștige milioane de lei pe spatele cetățenilor din județul Arad“, spune primarul Marian Toader.Primarul Zăbraniului  a avut o discuție cu președintele CJA, Iustin Cionca, și cu conducerea ADI Deșeuri, în urma căreia s-a decis convocarea adunării generale ADI Deșeuri. „Vinerea viitoare se va convoca adunarea generală la ADI Deșeuri, unde vom avea de aprobat două puncte. Primul se referă la o solicitare pe care o vom face guvernului, să ne transfere de urgență fondurile necesare pentru acoperirea serviciului de salubritate pentru comunele noastre, fiindcă nu mai avem bani în buget. Iar al doilea punct se referă la abuzurile celor de la FCC și voi cere acționarea în instanță a acestei firme de către ADI Deșeuri, având în vedere faptul că am ajuns în această situație din cauza lor. Să plătească pentru pagubele produse“, spune primarul Toader.

Facebook Comments