PRIMARUL FALCA INCEARCA SA ASCUNDA DE OCHII SUPORTERILOR MILIARDELE DATE UNEI ECHIPE DE LIGA A IV-A

by Sida Voicu

UTA Arad trage să moară, iar Primăria condusă de Gheorghe Falcă nu mişcă un deget pentru a salva clubul fanion al Aradului. Pentru anul 2014, în bugetul Aradului, pentru echipa UTA nu apare prevăzut niciun leu. Ceea ce nu miră pe nimeni, după planul bine pus la punct în ultimele luni. Mai întâi a fost înfiinţarea unei echipe în liga a IV-a, înscrisă ilegal spun cunoscătorii, motiv pentru care PD-L luptă să-l menţină pe Dorel Cura în fruntea AJF, fiindcă altfel echipa cu pricina ar fi retrogradată. Apoi, s-a oprit finanţarea de la Primăria Arad pentru adevărata UTA, banii fiind direcţionaţi (a se citi sifonaţi)  spre o echipă de liga a IV-a, care a furat numele echipei fanion a Aradului. În fine, suporterii (de fapt un grup care s-a autointitulat reprezentantul suporterilor) au retras sigla şi palmaresul adevăratei UTA, pentru ca ele să fie transferate, cât de curând, acestei clone numită UTA BD.

Pentru 2013, din informaţiile noastre, echipa de liga a IV-a „Bătrâna Doamnă“ a beneficiat de 200.000 de euro din partea Primăriei (se aude că la finalul anului s-au mai dat nişte bani, lucru pe care îl vom verifica). Un buget enorm şi pentru liga a III-a, bani despre care mulţi susţin că au fost acordaţi pentru a fi mai apoi scoşi din club şi împărţiţi de persoane importante. Cu 200.000 de euro, o echipă de liga a III-a ar trage la promovare, ca să nu mai vorbim că o astfel de sumă ar asigura o mare parte din bugetul UTA-ei în liga a II-a. Din păcate, Primăria condusă de Gheorghe Falcă nu sprijină UTA şi alege  să bage banii în clubul din liga a IV-a patronat de apropiaţii primarului.

Pentru 2014, în bugetul destinat activităţilor sportive este alocat, conform surselor noastre, alte câteva miliarde pentru apropiaţii primarilor care conduc echipa de liga a IV-a, în schimb pentru adevărata UTA nu este prevăzut niciun leu, fiindcă scopul administraţiei locale este omorârea unui club de tradiţie, de unde nu se pot sifona bani publici. Pentru ca suporterii arădeni să nu afle despre învârtelile primăriei, în buget nu apar aceste sume, fiind ascunse sub denumirea „acţiuni nenominalizate“. În bugetul destinat acţiunilor cultural-artistice şi sportive pe anul 2014, în valoare de cinci milioane de lei, sunt prevăzute nu mai puţin de 60 de acţiuni, niciuna legată de UTA. În schimb, la final, sunt prevăzute „acţiuni nenominalizate“, în valoare de 1,5 milioane lei, adică 15 miliarde de lei vechi. Sumă despre care, sursele noastre susţin că este destinată, în mare parte, celor de la UTA BD, echipa de liga a IV-a care cu cele 200 de mii de euro şi cu banii prevăzuţi pentru 2014 ar putea să se înscrie în liga a II-a.

De ce ascunde Gheorghe Falcă suporterilor arădeni câţi bani dă celor de la BD şi câţi nu dă adevăratei UTA este o întrebare la care numai autorităţile competente (poliţie, parchet, curtea de conturi) ar putea răspunde. Să sperăm că până la urmă se va face lumină în privinţa cheltuirii acestor fonduri, pentru că este inadmisibil ca o echipă de tradiţie să fie îngropată, pentru a face loc uneia de liga a IV-a. De ce tac cei de la Suporter Club UTA ?

Facebook Comments