Primarul comunei Pleșcuța, Viorel Marius Groza: „Mă mândresc cu realizările mele în beneficiul cetățenilor“

by Sida Voicu

În săptămâna care tocmai s-a încheiat, am vizitat comuna Pleșcuța cu intenția de a purta o discuție cu edilul-șef, despre anumite realizări din această comună, administrată de primarul Viorel Marius Groza, un primar descris ca fiind „spirit harnic”. Aceste cuvinte se aud din gura fiecărui cetățean de bună-credință din comună. Există, desigur, ocazional câte unul sau doi care gândesc altfel, dar aceștia sunt în minoritate. Am auzit aceste afirmații în sala de așteptare a dispensarului medical din Pleșcuța, de exemplu.
Pot să confirm că, la nivelul comunei pe Valea Crișului Alb, este primarul cu cele mai multe proiecte și realizări. Alți primari nu au reușit în două sau trei mandate cât a realizat acest primar într-un singur an. După discuția pe care am avut-o în biroul său, m-am deplasat pe teren împreună cu viceprimarul Vug Marinel. Am fost uimit de ceea ce am văzut realizat sub conducerea acestui primar. Totuși, în Tălagiu, unele segmente de drum asfaltat s-au transformat în drumuri agricole, pline de noroi adus de roțile mașinilor din pădure și alte zone. Dar să revenim la discuția cu primarul Groza.
– Domnule primar, cum ați reușit să aveți atât de multe realizări?
– Cum am reușit? Astăzi, nu poți aștepta mila de la nimeni. Lasă-mă să îți spun, nu mă mulțumesc doar cu titlul de primar sau să aștept să treacă luna pentru salariu. Ce fac alții nu mă interesează. Pentru mine, este clar că trebuie să îndeplinesc promisiunile făcute cetățenilor.
– Să discutăm despre câteva dintre realizările dumneavoastră.
– Da, am reușit să betonăm zona din fața primăriei și a dispensarului. În prezent, renovăm fațada clădirii dispensarului și suntem în faza finală a lucrărilor în Aciuța, Tălagiu și Dumbrava. Până la finalul anului, vom asfalta încă o stradă în satul Rostoci. Am modernizat căminul cultural din Tălagiu, iar la Aciuța am finalizat parțial reabilitarea căminului cultural. Suntem în procesul de asfaltare a Străzii Livezilor și Străzii Școlii, și vom pietrui drumul agricol dintre acestea și satul Rostoci. Cu programul național de cadastru, suntem pe drumul cel bun. Am efectuat lucrări pe albia văii de la Gura-Văii și Tălagiu. Am terminat amenajarea curții școlii din Pleșcuța și lucrările la vechea clădire a primăriei. Suntem în parteneriat cu Consiliul Județean Arad pentru dotarea școlii generale din Pleșcuța cu mobilier și aparatură ATI și pentru achiziționarea unui microbuz școlar electric, precum și o stație de încărcare.
Domnule primar, niciun alt primar la nivel de comună pe Valea Crișului nu are realizările pe care le aveți dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru colaborare și vă doresc succes în continuare.

Sida Voicu

 

 

Facebook Comments