Primarul Bibi nu știe nici măcar ce bani sunt alocați în buget, pentru diferite proiecte

by Cosmin Mihuta

Lupta din PNL Arad scoate la iveală incompetența celor care conduc astăzi destinele Aradului. Sau habarnismul iubiților conducători, care nici măcar nu știu ce e în ograda proprie, pe care se presupune că ar trebui să o administreze.
Exemplul absolut de habarnism e primarul Călin Bibarț, Bibi cum îi place să se autointituleze, despre care mulți funcționari din primărie spun că e mai mult pe la vânătoare sau prin concedii, decât pe la birou. Nici nu e de mirare, în aceste condiții, că nu știe când se semnează un contract pe fonduri europene și apare în presă să dezmintă ceea ce spun colegii lui sau, mai nou, ce fonduri sunt alocate în bugetul local.
Știm cu toții că bugetul municipiului s-a făcut la partid, dar ne așteptam din partea primarului măcar să fi citit acest document extrem de important pentru funcționarea administrației, dar mai ales pentru dezvoltarea Aradului, cum îi place să spună lui Falcă, tătucul și susținătorul numărul 1 al lui Bibarț. N-a făcut-o din câte se vede, fiind preocupat cu vânătoarea de bibilici, în loc să administreze treburile primăriei. Așa se face că Bibi a ieșit ieri în decor, la Radio Alt FM, din dorința de a-i da peste mâini viceprimarului Lazăr Faur, reușind să se facă de râs.
Vicele Faur a prezentat în conferința de presă de la sediul PNL un subiect la modă în ultimii 20 de ani, modernizarea ștrandului. Și ne-a promis vicele că vom avea apă termală, SPA, că se vor face studii, DALI-uri, că va curge lapte și miere pe ștrandul distrus de colegii săi, în frunte cu marele vizionar Falcă. Mai apoi, pe pagina de Facebook, Lazăr Faur ne anunța că se fac două DALI-uri, pentru două obiective importante: un foraj la mare adâncime pentru a obține apă termală în Ștrandul Neptun și construcția unui SPA, cu bazine acoperite.
Imediat a ieșit Bibi la radio să-și contrazică adversarul din interiorul partidului, susținând sus și tare că unii bat câmpii și vorbesc despre lucruri la care nu se pricep și că nici vorbă să se facă la ștrand vreo investiție gen SPA sau să se foreze pentru apă termală, pentru că nu e profitabil, așa că ștrandul rămâne cum e acum, adică în paragină.
Numai că în bugetul Aradului pe 2023, sunt alocați bani pentru două studii de fezabilitate (vicele Lazăr Faur știa el ceva, dar a încurcat borcanele) care au ca obiectiv exact ceea ce Bibarț se jura la Alt FM că nu se va face: amenajare centru SPA și foraj la mare adâncime pentru ștrandul Neptun Arad.
Și ne mai mirăm că am ajuns în ultimii ani un sat între două mari orașe, cum sunt Oradea și Timișoara. Cu astfel de habarniști la conducere nici nu avea cum să fie altul deznodământul.

Mai jos aveți o copie după buget, unde apar sumele alocate celor două SF-uri despre care Bibarț a aflat din presă:

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate