Primăriile din județ vor deschide 15 puncte sanitare, pe timpul caniculei, în care se pot refugia trecătorii

by Andreea Radu

Autorităţile locale din judeţul Arad au anunţat că vor deschise 15 puncte sanitare de prim-ajutor pe timpul caniculei, dintre care trei vor funcţiona în municipiul Arad, iar în acestea trecătorii vor putea primi apă, vor beneficia de atenţie medicală sau se vor putea odihni la răcoare.
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Geanina Potolia, a declarat luni, pentru AGERPRES, că a solicitat primăriilor importante din judeţ, în general de la oraşe, să deschidă puncte de prim-ajutor în următoarele zile, în care se anunţă temperaturi de peste 35 de grade Celsius, care pot ajunge şi la 38 de grade Celsius.
Primăriile au notificat DSP că vor deschide 15 puncte, majoritatea urmând să funcţioneze în dispensare sau clădiri administrative.
În municipiul Arad vor funcţiona trei astfel de puncte, respectiv în holul principal al Palatului Administrativ, în Teatrul Clasic „Ioan Slavici” şi în Catedrala Ortodoxă din zona Podgoria.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, a declarat, pentru AGERPRES, că punctele vor fi activate imediat ce se primeşte dispoziţia de la DSP, respectiv când temperatura exterioară ajunge la 35 de grade, prognoza arătând că acest lucru se va întâmpla marţi.
„Aceste puncte anticaniculă au ca rol principal să ofere primul ajutor persoanelor afectate de căldură. Ele vor funcţiona pe toată durata de valabilitate a avertizărilor meteorologice privind creşterea temperaturilor diurne, codificate cod galben, portocaliu sau roşu”, a declarat Cotrău.
Primăria Arad transmite şi recomandări populaţiei referitoare la următoarele zile, între care evitarea expunerilor prelungite la soare, purtarea pălăriilor, a hainelor lejere de culori deschise şi consumul zilnic a cel puţin doi litri de apă.
Şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad le-a transmis angajatorilor, luni, să ia măsuri pentru protejarea lucrătorilor pe timpul caniculei.

Facebook Comments