Primăria risipeşte sute de mii de euro, din banii arădenilor!

by Sorin Haut

Celebră deja după distrugerea stadioanelor din Arad, Francisc Neuman, Strungul, Vagonul şi Telecom fiind rase de pe faţa pământului sub administraţia Falcă, Primăria e pe cale să facă “o nouă crimă” în lumea sportului, cum bine o denumeşte primul medaliat olimpic al atletismului românesc, Gheorghe Megelea. Sub privirile impasibile ale majorităţii arădenilor, voci protestatare publice venind doar dinspre Asociaţia Judeţeană de Atletism, dar şi în acordul celor de la UTA, care fac orice compromis doar pentru a juca în Arad şi astfel a acoperi o nouă “performanţă” a Primăriei: aruncarea pe geam a încă câteva sute de mii de euro. Ca arădenii să ştie despre ce sume vorbim, că doar până la urmă sunt în joc şi banii lor, să facem o radiografie a evenimentelor din ultimii şapte ani: în 2010, Primăria anunţa că doar studiul de fezabilitate pentru amenajarea pistei de atletism a stadionului Gloria costă 500.000 de euro, pentru ca peste doi ani, în 2012, primarul Falcă să inaugureze în plină iarnă investiţia, care se ridica la peste 1,6 milioane lei, fără să punem la socoteală sala de gimnastică Emilia Eberle, inaugurată în 2014. În fine, în primăvara lui 2016, stadionul Gloria găzduia Cupa Europei de aruncări lungi, eveniment unde Primăria a alocat, conform spuselor lui Falcă, un buget de 500.000 de euro, cea mai mare investiţie realizată de Primărie la nivel sportiv.
UTA, din lac în puţ?!
Trecând peste faptul că lucrările la noul stadion UTA, de nici 12.000 de locuri, mai mult bat pasul pe loc, termenul de finalizare fiind prelungit fără prea multe explicaţii până în 2018, e clar că administraţia nu a gândit planul de rezervă sau, dacă l-a gândit, a făcut-o prost, pompieristic. Gazonul de pe Motorul nu a rezistat şi a făcut Aradul şi UTA de râs în două rânduri, la barajul cu Voluntariul şi la derby-ul cu Poli. După ce a risipit alte câteva zeci de mii de euro cu un proiect de refacere a gazonului din Aradul Nou – un adevărat fiasco – Falcă şi consilierii lui sunt decişi să distrugă şi ultimul stadion rămas în picioare. Stadionul Gloria e destinat exclusiv atletismului, aici îşi desfăşoară activitatea zeci de atleţi de performanţă, au avut loc şi sunt programate şi în acest an concursuri de anvergură. Decizia ca UTA să joace, din primăvară, pe “Gloria”, vine ca o lovitură sub centură pentru cei din lumea atletismului, extrem de indignaţi şi revoltaţi:
Le pasă arădenilor?
„Nu înțelegem de ce se vrea stricarea unui stadion destinat atletismului, când echipa UTA ar fi beneficiat de condiții mai bune la Șiria sau Pîncota. Ioan Marconi, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism, ne-a confirmat că gazonul nu e prea potrivit pentru fotbal, iar ăsta e motivul real pentru care UTA pleacă de pe Motorul. Tribunele nu vor oferi o vizibilitate bună, dar se merge înainte cu o idee ce nu e benefică pentru nimeni. Nu cred că pentru un suporter adevărat al UTA-ei, o excursie în lunile aprilie și mai până la Șiria sau Pîncota, stadioane deja omologate pentru Liga a 2-a, ar fi fost o problemă”, e de părere vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism, Constantin Miclea. E clar că pista de atletism, pentru care s-au alocat aproape 2 milioane de lei, nu va rezista în cele 2-3 luni de “descălecare” a UTA-ei, iar tot atât de clar e că gazonul va fi distrus şi atleţii de la aruncări vor trebui să aştepte mult şi bine până la refacerea lui. Dar oare îi pasă cuiva?! Cert e că edilului şi camarilei sale nu. Să vedem dacă le pasă arădenilor…
Foto: Ioan Virag

Facebook Comments