PRIMARIA PLATESTE CHIRII DE 170 DE MII DE EURO PENTRU SCOLI SI GRADINITE

by Cosmin Mihuta

Primăria municipiului Arad plăteşte nu mai puţin de 170.200 de euro, în 2014, pentru chiria unor unităţi de învăţământ, şcoli sau grădiniţe, care funcţionează în spaţii ce nu aparţin municipalităţii, conform datelor furnizate de Inspectoratul şcolar. Deşi în ultimul an s-a vorbit mult despre situaţia şcolii gimnaziale „Mihai Eminescu“, unde s-au plătit până acum chirii de 700.000 de euro, clădire pe care Primăria Arad refuză să o cumpere, pe lângă această şcoală sunt şi alte unităţi de învăţământ pentru care se plătesc bani grei pe chirie. Dar despre care nu vorbeşte nimeni, pentru că la mijloc nu sunt interesele de la „Mihai Eminescu“.

Neaşteptat, pentru şcoala „Mihai Eminescu“ , deşi e mereu în prim plan, nici măcar nu se plăteşte cea mai mare chirie. După negocierile din noiembrie 2013, făcute la presiunea consilierilor municipali care au propus cumpărarea imobilului, Primăria Arad plăteşte pentru şcoala „Mihai Eminescu“ o chirie de 4500 de euro pe lună. În schimb, pentru şcoala „Ştefan Cicio Pop“ se plătesc lunar 5000 de euro, fiind cea mai scumpă chirie plătită de Primărie pentru o unitate de învăţământ. Nici spaţiul în care funcţionează Grădiniţa PP nr. 2 nu este departe de primele două, aici plătindu-se lunar o chirie de 4000 de euro, dar nici despre acest spaţiu nu vorbeşte nimeni, nefiind la mijloc interesele de la „Mihai Eminescu“. Cel de-al patrulea spaţiu pentru care se plăteşte chirie este Grădiniţa PN 26, pentru care se achită 700 de euro lunar.

În total, în fiecare lună, Primăria Arad plăteşte chirie pentru aceste patru unităţi de învăţământ nu mai puţin de 14.200 de euro, adică un total de 170.200 de euro anual. Şi asta în condiţiile în care, cum spuneam, la presiunea consilierilor, chiriile au fost renegociate în noiembrie. Ani de zile, pentru aceste clădiri s-au plătit chirii de sute de mii de euro, fără ca cineva să fie interesat să găsească o soluţie mai ieftină.

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

Facebook Comments