Primăria mai „pompează“ aproape un milion de lei în CET Hidrocarburi

by Cosmin Mihuta

Arad. Lună de lună, Primăria Arad acoperă pierderile tot mai mari de la CET Hidrocarburi. Nu este ședință a Consiliului Local Municipal Arad fără o nouă alocare de fonduri, fie pentru pierderi, fie pentru subvenții.

Numai în 2019, Primăria Arad a „pompat“ peste 13 milioane de euro pentru subvenționarea și acoperirea pierderilor de la CET Hidrocarburi. 43,6 milioane de lei au fost alocați pentru acoperirea diferenței dintre prețul real și cel acceptat în tarife al energiei termice, la care se mai adaugă 17,3 milioane alocate în perioada ianuarie – septembrie pentru subvenții.

În ședința de luni a CLM, primarul Bibarț propune „aprobarea acordării ajutorului cu titlu de subvenții pentru acoperirea diferenței de preț și tarif la energia termică livrată populației aferent lunii octombrie 2019 în sumă totală de 920.223,59 lei către SC CET Hidrocarburi SA Arad“.

În timp ce primăria acoperă găurile tot mai mari de la CET Hidrocarburi, la cealaltă centrală, administratorul judiciar demonstrează că lucrurile pot să funcționeze bine, cu o investiție extrem de mică, în comparație cu sumele alocate de la bugetul local de primărie, pentru acoperirea unor pierderi. Dar la CET Arad, cu siguranță administratorul judiciar nu acceptă nici angajați de la partid, care să taie frunze la câini, și nici firme de casă care să căpușeze centrala, așa cum se întâmplă la CET Hidrocarburi.

 

 

Facebook Comments