Primăria Lipova continuă investițiile la noul spital din oraș. Toate deficiențele au fost remediate

by Andreea Radu

În ultimele zile, s-a discutat mult, mai ales pe rețelele de socializare, despre anumite defecțiuni existente în urma construcției inițiale a noului spital. De aceea, Primăria Lipova a dorit să iasă public cu câteva precizări, legate de acest subiect.

„În urma construcției noului corp de clădire al Spitalului Orășenesc Lipova, pe parcurs au apărut și diverse defecțiuni sau disfuncționalități, datorate unor erori de execuție sau unor factori neprevăzuți în proiectul inițial în mod corespunzător. În acest sens, la fiecare dintre neregulile apărute, reprezentanții Primăriei Orașului Lipova s-au deplasat la fața locului și au identificat fiecare problemă existentă precum și cauzele apariției acesteia, acționând ulterior în consecință.

Pentru problema infiltrării apei care a afectat câțiva pereți ai clădirii, alături de ing. Liviu CAROLE – reprezentant Compania de Apă Arad, s-a constatat că aceasta a apărut din cauza infiltrațiilor de apă pluvială, pentru care va fi realizată în perioada următoare o copertină specială care să asigure protecție pentu zona camerei tehnice și de asemenea se va realiza un canal suplimentar pentru captarea apei pluviale. Toate aceste intervenții sunt urgente și vor fi realizate în perioada imediat următoare de Primăria Orașului Lipova, investiția fiind asigurată de asemenea din bugetul propriu.

Fiind constatată problema infiltrării apei pluviale, s-au făcut verificări de siguranță și la partea de instalații electrice și de ventilație, pentru a se vedea starea acestora și pentru a se preveni orice altă posibilă avarie, acesta fiind și motivul pentru care bucățile de pvc tip casete din tavanul spitalului au fost demontate, nicidecum pentru că ar fi fost afectate, ci doar pentru a se putea ajunge la zona de instalații care era obligatoriu a fi verificată“, susține primarul Florin Pera.

Continuă investițiile

Noul corp de clădire al Spitalului Orășenesc Lipova, o construcție finalizată în anul 2020, ca urmare a unei investiții realizate cu fonduri guvernamentale, prin PNDL, în valoare totală de peste 5 milioane de euro, va fi legat de vechiul corp printr-o pasarelă de legătură. Este o altă investiție importantă a administrației locale, în domeniul sănătății.

Odată finalizată construcția noului spital, Primăria Lipova a continuat cu următorul pas prevăzut – asigurare bugetului pentru realizarea curții interioare și căilor de acces. Toate acestea au fost între timp finalizate, fiind vorba de investiții noi, necuprinse în proiectul inițial, asigurate toate de Primăria Lipova din bugetul propriu.

De asemenea, pentru aparatura medicală necesară, Primăria Orașului Lipova a realizat, încă din  anul 2020, toate demersurile pentru obținerea unui nou proiect, în prezent ajungându-se la etapa de evaluare și stabilirea listei finale din partea specialiștilor în domeniu, cu toată aparatura medicală care urmează a fi achiziționată, odată cu finalizrea tuturor documentațiilor și obținerea finanțării.

 

Facebook Comments