Primăria Arad va oferi o aplicaţie mobilă care le găseşte şoferilor parcările libere din centrul oraşului

by Andreea Radu

Primăria Arad le va oferi şoferilor o aplicaţie mobilă prin intermediul căreia vor putea identifica uşor care sunt locurile de parcare libere din zona cea mai aglomerată a oraşului, sistemul urmând să fie achiziţionat în cadrul unui proiect mai amplu de gestionare inteligentă a parcărilor, cu o finanţare totală de aproximativ 3,7 milioane de lei.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, a declarat luni, pentru AGERPRES, că proiectul va fi finanţat prin PNRR şi fonduri locale, iar aplicaţia mobilă care va fi realizată este doar o mică parte din achiziţia estimată la 3,7 milioane de lei.
Licitaţia pentru proiectarea şi instalarea sistemului a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), iar data limită pentru depunerea ofertelor este 6 octombrie.
Conform datelor publicate pe SEAP, sistemul actual de parcare din oraş va fi digitalizat prin achiziţia unor echipamente specifice, precum senzori şi camere de supraveghere.
„În zona centrală a oraşului, cea mai aglomerată şi în care se găsesc cel mai greu locuri de parcare libere, vor fi instalaţi senzori care vor trimite aplicaţiei informaţii cu privire la numărul de locuri disponibile şi unde se află acestea. Astfel, şoferii vor putea şti exact unde să caute loc de parcare, fără a fi nevoiţi să facă mai ture cu maşina în speranţa că vor găsi loc. Senzorii vor fi instalaţi atât pe parcările laterale de pe Bulevardul Revoluţiei, între Catedrala Ortodoxă şi Teatrul Clasic, cât şi în parcările mediane dintre liniile de tramvai”, a declarat Ralu Cotrău.
Aplicaţia le va oferi şoferilor inclusiv posibilitatea de a achita taxa de parcare.
În timp ce senzorii de parcare care vor transmite informaţii aplicaţiei vor fi instalaţi doar în centrul oraşului, celelalte echipamente vizează toate parcările cu plată, inclusiv cele rezidenţiale. Acestea vor fi supravegheate video în permanenţă, iar parcările de tip FastPark vor avea sisteme de acces şi control.

Facebook Comments