Primăria Arad refuză montarea unor semafoare inteligente în preajma școlilor

by Dana B.

USR Arad a sesizat recent autorităților locale și Poliției Municipiului Arad necesitatea montării unor semafoare inteligente, cu buton de activare în preajma școlilor, a semnalizării acestor zone cu lumini intermitente. Astfel, s-a aflat că aceste dotări sunt cerute de ani de zile de către Poliția Rutieră, fără ca primăria să aloce fondurile necesare.

Răspunsul poliției precizează că ”În perioada 2013-2018, Poliția Rutieră Arad a făcut demersuri atât la administratorul drumurilor, în speță Primăria Municipiului Arad, cât și în cadrul Comisiei de Sistematizare a Circulației, pentru montarea de limitatoare de viteză înainte de trecerile pentru pietoni, cât și de semafoare electrice destinate pietonilor, în special în zona unităților de învățământ din municipiul Arad.” După cum se poate constata, niciuna din aceste măsuri nu a fost implementată de administratorii orașului, cu consecințe extrem de grave.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: ”Nu cu mult timp în urmă, un arădean a decedat la trecerea de pietoni de pe Calea Iuliu Maniu. Nici astăzi, semnalizatoarele luminoase pentru trecerea respectivă nu funcționează. Primăria Arad ignoră timp de 5 ani solicitările poliției de îmbunătățire a infrastructurii la trecerile de pietoni, mai ales cele din vecinătatea școlilor. În schimb, avem zeci de semafoare inutile, care funcționează pe galben intermitent peste tot în oraș, acolo unde nu sunt necesare. Pentru acestea și pentru nenumărate serbări sunt bani, pentru siguranță copiilor nu. Din păcate, decizia este a primarului și a consiliului local, iar până acum aceștia au fost surzi, atât la cererile poliției cât și la nevoile oamenilor.

Facebook Comments