Primăria Arad „pompează“ încă trei milioane de euro în gaura neagră numită CET

by Cosmin Mihuta

Primăria Arad „pompează“, din banii arădenilor, alte aproximativ trei milioane de euro în gaura neagră numită CET, care înghite an de an sume imense, dar e tot în pragul falimentului. În ședina de miercuri, consilierii municipali vor avea în față un nou proiect de hotărâre, prin care primarul Bibarț le cere să aprobe acoperirea „pierderilor induse de prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat, înregistrate de operatorul SC CET Hidrocarburi SA Arad și neacceptate în preț/tarif în anul 2018.

Este vorba despre nu mai puțin 12.577.032,86 lei, care vor fi din nou acoperiți din banii tuturor arădenilor, chiar și ai celor care nu beneficiază de încălzire sau apă caldă de la CET. Cu alte cuvinte, arădenii care se încălzesc cu lemne, gaz, curent și care nu au parte de nicio subvenție, mai plătesc din buzunarul lor și acoperirea pierderilor de la CET, fiindcă cei de acolo sunt incapabili sau nu doresc să administreze corect societatea. De ce se întâmplă acest lucru an de an, de ce această societate are pierderi imense an de an ? E foarte simplu: CET Hidrocarburi, ca și defunctul CET Arad, e o altă vacă de muls pentru liberalii arădeni, mulți dintre aceștia fiind angajați la acea societate, dar și pentru firmele de casă ale PNL Arad. După același model pe care îl vedem la mai toate societățile din subordinea Primăriei Arad.

Iar atâta timp cât arădeanul tace și plătește cel mai mare preț la gigacalorie din țară, mai acoperă și găurile de milioane de euro în fiecare an, CET Hidrocarburi va rămâne aceeași gaură neagră, în care se duc bani care ar putea fi folosiți pentru spitale, școli, grădinițe, asfaltarea străzilor, parcuri și așa mai departe.

Facebook Comments