Primăria Arad este de acord cu propunerea Ministerului Apărării privind Cetatea Aradului

by Andreea Radu

Demersurile de preluare a Cetății Aradului de către municipalitatea arădeană au început încă din anii 1990, însă până la această dată, proiectul nu a fost finalizat. Așa cum rezultă din documentația existentă, de 2 ani de zile Ministerul Apărării Naționale nu a emis un aviz pentru realizarea investițiilor la Unitatea Militară Gai, neexistând, din 2016 până în prezent, nicio întâlnire între Ministrul Apărării și Primarul municipiului Arad, pe această temă.

Primăria Municipiului Arad și-a îndeplinit, în decursul timpului, obligațiile asumate, urmând ca și pe viitor, să faciliteze toate demersurile necesare transferului cetății către municipiul Arad.

Prin documentul solicitat de către minister, Primăriei municipiului Arad, de transmitere a documentației tehnico-economice, se confirmă faptul că studiile realizate sunt corecte, și nu în ultimul rând se confirmă faptul că cetatea nu este, până la această dată, a Primăriei,  ci este a ministerului, iar acesta are obligația de a o întreține.

Decizia municipalității este de a respecta solicitarea ministerului. Aradului i-au fost luați în acest an 16 milioane de euro, de aceea credem că Guvernul României poate să își asume financiar sumele necesare pentru reabilitarea Unității Militare Gai și construcției unor noi pavilioane în acea unitate. Ulterior, se va face transferul armatei din cetate către Unitatea Militară Gai și în final, se poate face transferul cetății către municipalitate. Am solicitat Statului Major General o întâlnire pentru a pune pe hârtie toate documentele necesare acestui transfer. Noi vom îndeplini toate condițiile pentru a evita orice piedică în calea acestui transfer, deoarece suntem interesați de a obține în final cetatea în administrarea municipalității”,  a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Facebook Comments