Prima prelevare de organe și țesuturi din acest an, de la Arad

by Florian Popa

Prima prelevare de organe și țesuturi din acest an, de la Arad, s-a încheiat în urmă cu câteva minute și a fost efectuată de medici din Arad, Cluj-Napoca și București! Donatorul a fost un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Arad, aflat în moarte cerebrală, iar familia acestuia și-a exprimat acordul pentru prelevare, din  dorința de a ajuta alți oameni aflați în stare gravă, și a căror  singură speranță este un transplant.
„Pacientul a ajuns în stare gravă la spital, unde i s-a pus diagnosticul de moarte cerebrală. Familia îndurerată a decis să doneze organele sănătoase pentru a salva alți oameni care depind de transplant. Intervenția de prelevare a ficatului, rinichilor și corneei a durat în jur de patru ore și s-a desfășurat în Blocul Operator I al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Mulțumim familiei pacientului care  a luat o decizie dificilă însă plină de umanitate și compasiune față de semeni. Decizia acestei familii va salva viața altor oameni aflați în aceste momente în stare gravă”, a precizat dr. Dana Moț, medic coordonator transplant SCJU Arad.
„Pentru buna desfășurare a intervenției, mulțumim personalului medical care își desfășoară activitatea în: Anestezie și Terapie Intensivă I, Blocul Operator I, Neurologie, Neurochirurgie și Chirurgie Generală I”, se arată într-un comunicat al SCJU Arad.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate