Prima persoană din țară care se vaccinează împotriva Covid este un medic din București

by Adrian Pavel

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns sâmbătă dimineaţă la Bucureşti şi în această noapte vor fi distribuite în celelalte nouă centre de vaccinare din ţară. Primul vaccin va fi administrat unui cadru medical din Bucureşti.

Conform rt.net, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat sâmbătă, la sosirea primelor 10.000 de doze de vaccin le Instititul Cantacuzino, că prima persoană va fi vaccinată duminică, la Institutul ”Matei Balş”, dar că îl interesează în egală măsură şi a doua persoană care se vaccinează, şi a treia persoană, şi a mia persoană care urmează să se vaccineze, atât din rândul personalului medical, cât şi din rândul celorlalte categorii de persoane.
”Sunt extrem de bucuros că astăzi vaccinul a ajuns în siguranţă în Institutul de Cercetare şi Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino care este denumit centru regional de stocare. Reamintesc că Institutul Cantacuzino, prin centrul naţional de stocare, a primit toate autorizaţiile şi avizele necesare de la Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale din România, este singurul centru care are capacitatea de stocare la minus 80 de grade în momentul de faţă, la care se adaugă celelalte şase centre regionale de stocare. Efortul logisitic şi organizatoric a fost unul fără precedent, iar eu, în calitate de coordonator al campaniei naţionale de vaccinare împotriva Covid-19, mă preocup de organizarea şi de continuarea derulării activităţilor logistice”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Vaccinarea anti-COVID-19 va debuta pe 27 decembrie, în primele zece unităţi medicale aflate în prima linie de luptă împotriva Covid-19.

Facebook Comments