Prima adversară a UTA-ei a schimbat în vară aproape toată echipa: un atacant camerunez, ultima achiziţie!

by Sorin Haut

Prima adversară a UTA-ei din noul sezon al Superligii la fotbal este FC Argeş, meci programat sâmbătă, ora 18:30, în Trivale. Va fi un duel cu multe necunoscute în privinţa “alb-violeţilor”, care propun aproape o nouă echipă faţă de sezonul trecut. Argeşenii au făcut nu mai puţin de 15 achiziţii estivale, dar au şi renunţat la o serie de jucători, astfel că va fi o formaţie greu de descifrat de Ilie Poenaru. Camerunezul Paul-Arnold Garita (foto, 27 de ani) a semnat astăzi cu FC Argeș, atacantul de careu de 1,86 metri fiind ultima achiziție a piteștenilor din această pauză competițională. Transferul a fost confirmat de edilul Cristian Gentea. Dacă în sezonul trecut au dat rateuri pe bandă rulantă, piteștenii speră să fi avut mai mult succes vara aceasta. După ce i-au luat pe Julio Donisa (28 de ani) și Enzo Celestine (24), Argeșul a bătut palma și cu Paul-Arnold Garita, mizând totul pe mâna atacanţilor străini. Garita vine de la Bourg-en-Bresse, formație din a treia ligă franceză. El a mai evoluat la FC Villefranche, US Boulogne, USL Dunkerque, Charleroi, Bristol City sau Plymouth.

Prepeliţă are mult de lucru, pentru a omogeniza o nouă echipă

„Bun venit, Paul-Arnold Garita! În acest moment, lotul este complet. Mult succes în sezonul care stă să înceapă!”, a anunțat, pe Facebook, primarul Piteștiului, Cristian Gentea. Straton, Marius Constantin și Cestor sunt doar câteva dintre cele mai importante transferuri ale argeşenilor din această vară. Antrenorul Andrei Prepeliță are deja mai bine de un an și jumătate la conducerea echipei, ducând echipa în stagiunea trecută a Ligii 1 până în play-off și până în semifinalele Cupei, performanţe la care încă UTA visează. Primul „11” al Piteştiului ar trebui să arate aşa: Straton – Turda, M. Constantin, Cestor – Jakolis, Meza Colli, Raynov, Latovlevici – Ișfan, G.Ganea, Bertrand. O altă nouă achiziţie, dar la nivel de conducere, este Daniel Stanciu, instalat în funcţia de director executiv.

FC Argeș

VENIRI: Vianna (Coimbra), Jakolis (Sibenik), Straton (FCSB), Calcan (Mezőkövesd), Bertrand (Nancy), Donisa (Le Mans), Covaci (Gaz Metan), M.Constantin (U Craiova), Cestor (liber), Enzo Celestine (FC Sete 34), Tony Njike (SO Cholet), Bryan Alceus (FK Zira), Paul-Arnold Garita (Bourg-en-Bresse).

REVENIRI: Sanda (Colonești), Butoiu (Horezu).

PLECĂRI: Fl. Croitoru (CS Mioveni), Said (liber), D. Dumitrașcu (liber), Boldor (liber), Fatai (liber), Mușat (liber), Viana (liber), Honciu (liber), Cr. Tănase (liber), Barbu (liber), Palici (liber), Arias (liber), J. Miguel (liber), Cr.Dumitru (FCSB), Cristian Dumitrașcu (Chindia).

 

Facebook Comments