„Preveniţi ghinionul”, o campanie organizată în fiecare zi de marți 13

by Andreea Radu

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu anul 2011, s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marţi 13, organizează în Municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării “Ziua informării Preventive”.

Derulate sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conştientizarea opiniei publice/cetăţenilor asupra pericolelor la care se poate/pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc generatoare de situaţii de urgenţă.

Mesajul nostru se adresează atât copiilor, cât și părinților, bunicilor, tutorilor sau altor persoane care au responsabilitate pentru siguranța celor mici.

De asemenea, marţi 13 august, sediile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene / Bucureşti-Ilfov şi cele ale subunităţilor de intervenţie îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să cunoască măsurile şi regulile de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând şi tehnica de intervenţie utilizată de echipajele serviciilor profesioniste la misiunile de salvare.

Totodată, în zonele cu public numeros vor fi organizate puncte de informare preventivă în cadrul cărora toate persoanele interesate pot obţine informaţii referitoare la cum putem preveni și cum trebuie să ne comportăm pe timpul producerii unei situații de urgență.

În  localitățile Târgu Mureş, Sovata, Bistriţa, Baia Mare, Deva și Timişoara, colegii noștri, împreună cu voluntarii E.ON şi Delgaz Grid, partenerii noștri instituționali, vor organiza puncte de informare preventiva şi vor distribui materiale informative în zonele cu trafic pietonal intens, vor organiza concursuri cu premii pentru copii, acţiuni cu maşini de intervenţie şi altele asemenea. Activitățile derulate urmăresc implementarea obiectivelor regăsite în cadrul parteneriatului „Împreună pentru Siguranţă” încheiat între IGSU şi E.ON, respectiv Delgaz Grid.

 

Facebook Comments