Preţurile la aproape 900 de medicamente cresc de la 1 aprilie

by Andreea Radu

Se anunţă scumpiri pe piaţa farmaceutică. Prețurile la aproape 900 de medicamente vor crește de la 1 aprilie. Este vorba despre medicamente care și în prezent sunt scumpe, însă de la începutul lunii viitoare prețurile vor crește și mai mult de atât.
Totul se întâmplă în contextul în care statul român a decis la începutul acestui an să impună un impozit minim pe cifra de afaceri de 1%, un impozit care se aplică nu tuturor companiilor, ci doar celor care au o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro.
Astfel, pentru unele companii din domeniul farmaceutic nu ar mai fi rentabilă punerea în piață a acestor medicamente extrem de scumpe, tocmai de aceea vor să crească prețurile. Se va întâmpla acest lucru de la 1 aprilie și nu este păcăleală.
Chiar Ministerul Sănătății a semnat deja ordinul respectiv, astfel că medicamentele care în prezent au prețuri cuprinse între 1.500 și 3.000 lei sau chiar prețuri mai mari de atât se vor scumpi în medie cu aproximativ 30-35 de lei, scrie antena3.ro.

Facebook Comments