Prețul unui live pe Facebook. 9 morți și 35 de copii rămași orfani, în urma accidentului din Ungaria

by Dana B.

Ce preț poate avea un live pe Facebook în timp ce conduci? Răspunsul, unul trist, vine din bilanțul accidentului petrecut, ieri, în Ungaria: 9 vieți curmate brusc și 35 de copii rămași orfani.

Tragedia, de ieri, din Ungaria, trage, cu siguranță, un nou semnal de alarmă asupra inconștienței de care dau dovadă unii șoferi care, în loc să fie atenți drum, aleg să facă live pe Facebook, sau pur și simplu folosesc telefonul în diverse alte scopuri.

Ieri, șoferul de 38 de ani al microbuzului în care se aflau șase bărbați și două femei (una însărcinată), care se întorceau acasă de la muncă din Slovenia, a ales să facă un live în timp ce conducea. Întrebarea, tardivă și căreia nu mai are cine să-i dea un răspuns, este dacă măcar unul dintre cei opt pasageri i-au atras atenția  șoferului că le pune viața în pericol… Unul din opt! Nu știm și nu o să aflăm niciodată pentru că atât șoferul cât și cei opt pasageri au murit odată cu ultimul cadru din live.

Cel mai probabil, până când nu vom înțelege că și noi, cei care asistăm fără să luăm atitudine la astfel de ilegalități, suntem la fel de vinovați ca cel care o comite, astfel de tragedii se vor repeta lăsând în urmă vieți distruse sau, prin propria nepăsare, ne-am putea putea transforma chiar în propriii călăi.

„O șosea din Ungaria, un șofer în live pe Facebook, 9 persoane decedate, mai mulți copii orfani! STOP! E prea mult. Demult este prea mult!

Dragi prieteni, dacă vă aflați într-un mijloc de transport în comun și vedeți că șoferul folosește telefonul mobil, nefiind atent la drum și punându-vă în pericol viața, luați atitudine! Și dacă nu înțelege, sunați la 112, până la urmă este vorba de viața dumneavoastră!

Pentru voi, cei care conduceți mijloace de transport în comun, (autocare, microbuze, taxiuri etc), înțelegeți că aveți în responsabilitate și viața noastră, dacă la a voastră nu țineți!

Și nu uitați: nu sunteți singurii participanți la trafic, iar șoselele nu vă aparțin! Teribilismul vostru poate face ca această imagine să fie ultima amintire a familiei despre voi!”, este mesajul publicat de Ministerul Afacerilor Interne din România.

Ce se poate întâmpla când virtualul devine mai important decât realul puteți vedea în clipul de mai jos, ultimul live din viața a NOUĂ oameni:

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate