Prețul poliței RCA ar urma să explodeze: „În cel mai optimist caz, creșterea va fi de 20%”

by Andreea Radu

Prețul polițelor RCA ar putea exploda, după falimentul Euroins. Asigurătorilor le va fi impusă, prin lege, o contribuție specială la Fondul de Garantare a Asiguraților pentru ca acesta să facă față falimentului Euroins. Această taxă se va regăsi însă în prețul final al polițelor RCA, astfel că povara va fi suportată tot de către șoferi, scrie b1tv.ro.

Prețul polițelor RCA ar putea exploda

Pentru ca Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) să facă față șocului falimentului companiei Euroins, Parlamentul vrea să schimbe rapid legislația pentru a atrage bani în conturile instituției care are de plătit sute de milioane de euro, dar toate aceste modificări vor avea în final un singur efect, și anume majorarea tarifelor RCA, susțin surse din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
Potrivit proiectului legislativ, FGA va putea percepe o contribuție specială percepută de la asigurători, în cazul în care Fondul gestionează situații de insolvență pentru care se estimează că se vor plăti sume care depășesc disponibilitățile.
Aceste contribuții speciale ce urmează a fi plătite de asigurători, în situații excepționale, contribuții ce au caracter temporar, sunt colectate de Fond cu titlu de împrumut și urmează a fi restituire pe măsura alimentării Fondului cu resursele financiare prevăzute de prezenta lege.
“În cel mai optimist caz, creșterea va fi de 20%. În teorie, după ce FGA achită toate despăgubirile, ar trebui treptat să restituie banii împrumutați de la firmele de asigurări și, drept urmare, să scadă prețul RCA. Dar cunoașteți în România ca un comerciant să scadă prețul unui produs ca urmare a reducerii unor taxe percepute de statul român? Eu nu îmi amintesc“, au declarat sursele pentru Adevărul.

Facebook Comments