Prețul petrolului se PRĂBUȘEȘTE pe măsură ce Europa reintră în lockdown

by Florian Popa

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 6%, din cauza îngrijorărilor provocate de noilor măsuri de combatere a pandemiei de Covid-19 şi de ritmul lent al vaccinărilor din Europa, transmite stiripesurse.ro.
Cotaţia petrolului Brent a coborât cu 5,7%, la 60,94 dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a atins un minim de 60,50 dolari pe baril.
Preţul petrolului West Texas Intermediate a scăzut cu 5,8%, la 57,94 dolari pe baril, după un minim de 57,32 dolari pe baril.
Ambii indici au fost tranzacţionaţi aproape de cel mai redus nivel atins după 9 februarie.
”Drumul către redresarea cererii de petrol pare să fie plin de obstacole, în timp ce lumea continuă să se lupte cu pandemia de Covid-19”, a declarat Bjornar Tonhaugen, director pentru pieţe ale petrolului la firma Rystad Energy.
Extinderea restricţiilor din Europa sunt determinate de riscul producerii unui al treilea val al pandemiei de Covid-19m provocat de o nouă variantă a coronavirusului.
Germania, cel mai mare consiumator de petrol din Europa, a anunţat că extinde restricţiile până pe 18 aprilie.
Aproape o treime din Franţa a intrat în carantină sâmbătă, după creşterea numărului de cazuri de Covid-19 în Paris şi părţi din nordul Franţei.
Aprecierea dolarului are la rândul ei un efect negativ asupra preţurilor petrolului.

Facebook Comments