Prețul petrolului a scăzut la minimul ultimelor 5 luni

by Cristian Dobre

Prețul petrolului a scăzut, luni, la minimul ultimelor 5 luni, pe fondul noilor măsuri de restricție anunțate în mai multe state europene și odată cu creșterea îngrijorărilor în legătură cu impactul celui de al doilea val al pandemiei, scrie BBC, citat de Digi24.ro.

Lockdown-ul impus în țări precum Marea Britanie, Franța sau Germania, a amplificat temerea că cererea de petrol va scădea.

Prețul petrolului este influențat și de alegerile din SUA, dar și de îngrijorări privind o nouă criză economică.

Prețul țițeiului Brent a scăzut la un nivel minim de 35,74 dolari pe baril, nivel la care nu a mai fost de la sfârșitul lunii mai.

Prețul Brent, principalul punct de referință pentru prețul petrolului, a scăzut cu 45% de la începutul anului.

Prețul țițeiului american a fost, de asemenea, puternic lovit, scăzând cu 7% luni până la un minim de 33,64 dolari pe baril.

Temerile privind alegerile prezidențiale puternic contestate din această săptămână și absența stimulării fiscale continue a SUA au dus la o perspectivă economică sumbră.

China rămâne cea mai optimistă piață de creștere economică din acest an.

Cel mai important importator de țiței din lume a declarat luni că își va crește cota pentru 2021 cu 20% pentru companiile nestatale.

Anunțul a fost făcut după ce activitatea din sectorul fabricilor din China a crescut în cel mai rapid ritm de aproape un deceniu, iar cererea internă, de asemenea, a crescut.

Facebook Comments