Preţul pentru un kilogram de miel, mai mare cu 10 lei faţă de anul trecut

by Andreea Radu

Românii vor plăti anul acesta cu cel puțin 10 lei mai mult pentru un kilogram de miel. Tot mai mulți spun că nu își mai permit. Mai sunt doar doua zile până la Paştele Catolic, iar preţul pentru un kilogram de carne de miel este cu 10 lei mai scump faţă de anul trecut.
Scumpirile îi fac pe români să cumpere tot mai puţină carne pentru mesele festive. De Paştele Ortodox mieii vor fi şi mai scumpi, pentru că cererea pe piaţă va fi şi ea mult mai mare, spun specialiştii. În județul Harghita, de exemplu, kilogramul de miel costă acum 55 de lei. Dacă în anii trecuţi plecau acasă cu plasele aproape pline, acum românii spun îşi permit să cumpere doar câteva bucăţi de miel.
Mai există, însă, varianta de a cumpăra direct de la producător, acolo unde preţul nu depăşeşte 30 de lei pe kilogram, spun crescătorii de animale. „Anul acesta îl dăm cu 23 lei kilogramul. Am 38 de comenzi pentru paștele reformat și 10 pentru parci paștele ortodox”, a spus un producător.
Preţul pentru un kilogram de carne de miel s-a majorat din cauza scumpirilor la furaje, energie şi creşterea costurilor cu forţa de muncă, scrie antena3.ro.

Facebook Comments