Prețul gazelor naturale va scădea de la 1 aprilie

by Andreea Radu

Prețul gazelor naturale va scădea de la 1 aprilie, ceea ce se va resimţi şi în facturile consumatorilor casnici, a declarat la Radio România Cluj vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, Zoltan Nagy-Bege. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – Prețul gazelor naturale va scădea de la 1 aprilie, ceea ce se va resimţi şi în facturile consumatorilor casnici, a declarat astăzi la Radio România Cluj vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, Zoltan Nagy-Bege.
Zoltan Nagy-Bege: ”Ordonanţa de Urgență 27 spune că pentru consumatorii casnici furnizorii de gaze naturale facturează gaze la maxim 0,31 de bani pe kilowat/oră, cu toate tarifele și TVA inclus. În acest moment deja sunt furnizori care facturează sub acest preț de 0,31 de bani. Pentru că ei sunt obligați ca în momentul în care costurile lor cu achiziția scad, atunci să factureze și pentru consumatori corespunzător. Odată cu noua alocare, care se va întâmpla de la 1 aprilie, și deocamdată lucrăm și nu avem cifre concrete, în funcție de ce cantitate de gaze naturale reușim să alocăm procentual vorbind din necesarul de consum de gaze naturale pentru casnic și pentru producătorii de energie termică, vom reuși să acoperim din acele gaze relativ ieftine, la 150 lei, de la producătorii autohtoni, există șanse ca în continuare prețul să scală, dar este prea devreme să vă spun când și cu cât, de fapt, de la 1 aprilie.”
Responsabilul ANRE mai estimează că din aprilie tarifele de transport și distribuție pentru energie și gaze naturale vor crește, dar dă asigurări că aceste majorări nu îi vor afecta pe utilizatori, deoarece plafonarea se va menține la valorile actuale.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate