Preşedintele Volodimir Zelenski l-a schimbat din funcţie pe şeful Armatei

by Andreea Radu

Preşedintele Volodimir Zelenski l-a schimbat din funcţie pe comandatul forţelor armate, generalul Valeri Zalujnîi. Noul comandat este generalul Olexandr Sîrski, în vârstă de 58 de ani. Liderul de la Kiev a precizat că generalul Valeri Zalujnîi va rămâne în cadrul echipei sale. Speculaţiile cu privire la schimbarea din funcţie a generalului Zalujnîi se vehiculau de câteva luni şi au devenit tot mai accentuate în ultimele săptămâni. Preşedintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu generalul Valeri Zalujnii iar după o conversaţie calificată drept importantă şi serioasă a venit anunţul schimbării din funcţie a şefului Armatei, conform tvrinfo.ro.
Zelenski a spus că armata Ucrainei are nevoie de schimbări imediate şi o nouă abordare când vine vorba de mobilizare şi recrutare. Aşa că, popularul general Zalujnîi a cedat comanda Armatei şi va rămâne în echipa preşedintelui. În locul său a fost numit generalul Olexandr Sîrski.
Noul comandat al armatei ucrainene şi-a prezentat obiectivele într-un interviu acordat recent agenţiei Reuters. Generalul Oleksander Sîrski, noul comandant al Armatei ucrainene: Obiectivele noastre rămân neschimbate: păstrarea poziţiilor noastre, păstrarea teritoriului nostru, epuizarea inamicului prin provocarea de pierderi maxime, desfăşurarea unei apărării active prin menţinerea iniţiativei. Facem acest lucru în fiecare zi.
“M-am întâlnit cu generalul Valerii Zaluzhnii. I-am mulțumit pentru cei doi ani în care a apărat Ucraina. Am discutat despre reînnoirea de care au nevoie forțele armate ale Ucrainei. Am discutat, de asemenea, despre cine ar putea face parte din conducerea reînnoită a Forțelor Armate ale Ucrainei. Timpul pentru o astfel de reînnoire este acum. I-am propus generalului Zaluzhnii să rămână parte din echipă. Vom învinge cu siguranță! Glorie Ucrainei!” a transmis preşedintele Zelenski pe platforma X.

Facebook Comments