Președintele Iranului amenință că va lovi „direct în inima” Israelului

by Florian Popa

Președintele iranian, Ebrahim Raisi, a amenințat că forțele armate ale țării sale vor „lovi direct în inima Israelului” dacă acesta „face cea mai mică mișcare” împotriva Iranului. Raisi, considerat un extremist și un potențial succesor al Ayatollah-ului, a făcut declarația în timpul unei parade militare, luni, relatează digi24.ro.
„Dacă faceți și cea mai mică mișcare împotriva țării noastre, destinația forțelor noastre armate va fi inima regimului zionist”, a spus Raisi într-un discurs televizat.
Anterior, Israelul, o țară a aflată într-un conflict constant cu Iranul și pe care acesta nu o recunoaște, a spus că nu va accepta ca Republica Islamică să devină o țară capabilă să construiască arma nucleară.
Iranul și mai multe puteri încearcă reînființarea acordului nuclear din 2015, semnat de administrația Obama și anulat de facto de Donald Trump.
După un an de discuții indirecta SUA-Iran la Viena, negocierile au fost suspendate anul trecut. Israelul a transmis, de asemenea, că nu va fi constrâns de niciun acord și că ar putea să acționeze unilateral împotriva siturilor nucleare iraniene, în cazul în care țara devine capabilă să construiască arma nucleară.

Facebook Comments