Președintele Iohannis l-a umilit pe cel mai vechi primar liberal din țară

by Cosmin Mihuta
Președintele Klaus Iohannis s-a aflat vineri la Timișoara, unde și-a lansat volumul „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”. Cu această ocazie, președintele s-a întâlnit și cu foștii colegi din PNL, în special primari din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.
În cadrul întâlnirii, mai mulți primari au luat cuvântul, pentru a expune unele probleme cu care se confruntă, printre aceștia numărându-se și primarul comunei Târnova, Florin Farcașiu. Acesta a ridicat problema Codului Administrativ, care a fost blocat de președintele Iohannis și care ar fi adus mai multe beneficii pentru administrația locală și pentru primari, indiferent de culoarea politică. „Avem aici, în sală, primari care au patru, cinci mandate și care în curând vor ieși la pensie. Vor primi 1400 de lei, după ce ani de zile s-au aflat în slujba comunității. Codul Administrativ ar fi rezolvat această problemă“, a spus Farcașiu, conform surselor noastre prezente la întâlnire.
Răspunsul lui Iohannis a fost unul umilitor: „Cred că ați greșit partidul!“. De ce umilitor? Florin Farcaşiu a fost ales primar în 10 ianuarie 1990, imediat după Revoluţie, din partea PNL, apoi a reuşit să-şi reconfirme mandatul la toate alegerile locale care au urmat. Este cel mai vechi primar liberal din țară și membru al PNL de la reînființarea acestui partid în 1990, în vreme ce Klaus Iohannis a intrat în PNL doar înainte de alegerile prezidențiale din 2014. De altfel, Florin Farcașiu, susțin sursele noastre, nu a rămas indiferent la umilința președintelui, replicându-i că nu a greșit partidul, fiind membru PNL de 30 de ani și că nu va pleca niciodată din acest partid.
Gestul președintelui n-a fost apreciat de ceilalți primari liberali din sală, care peste o săptămână ar trebui să pună umărul la mobilizarea electoratului liberal pentru a participa la referendumul lui Iohannis. Lucru care cu greu se va întâmpla, având în vedere atitudinea sfidătoare a președintelui față de primarii PNL.
Facebook Comments