PRESEDINTELE CJA FACE APEL PENTRU O APROPIERE A TINERILOR DE BISERICA

by Cosmin Mihuta

Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad, face un apel public la părinți pentru a-și îndrepta copiii către Biserică, un spațiu care echilibrează balanța deformată a tentațiilor nesănătoase la care aceștia sunt deseori expuși.

Împreună cu Centrul Cultural Județean am inițiat o serie de acțiuni, conferințe, de apropiere a tinerilor față de Biserică.  Am considerat că într-o societate în care tentațiile sunt la tot pasul, este important să asigurăm copiilor noștri libertatea de a alege și, deopotrivă, să le indicăm calea dreaptă! Biserica, alături de familie și de școală, este elementul care contribuie la cristalizarea caracterului, iar datorita noastră este să facem totul pentru o educație adecvată. Părerea mea este că, apropiindu-i de Biserică, le dăm copiilor noștri o șansă suplimentară în viață!” a declarat Nicolae Ioțcu.

Consiliul Județean și Centrul Cultural Județean organizează Festivalul Filocalia, iar obiectivul mărturisit al președintelui CJ Arad este să aducă la șirul de evenimente cât mai mulți copii și adolescenți. „Avem o datorie importantă față de copiii noștri! Educația lor nu trebuie lăsată la voia întâmplării sau a mijloacelor mass – media. Mă implic în aceste evenimente pentru că am așteptări mari de la generațiile viitoare, dar pentru a putea spera că tinerii de azi vor face ceea ce trebuie mâine, trebuie să îi pregătim adcvat, în special sufletește, să devină oameni buni!„, a precizat Nicolae Ioțcu.

Președintele Consiliului Județean Arad a primit, anul trecut, din partea Patriarhiei Române,  Ordinul Sfinților Împărați Constantin și Elena, pentru activitatea sa în sprijinul Bisericii Ortodoxe, iar anul acesta continuă să muncească pe aceeași linie!

Facebook Comments