Președintele Braziliei, pe cale să fie acuzat de omucidere în masă pentru modul în care a gestionat pandemia

by Andreea Radu

Un comitet al Congresului brazilian este pregătit să formuleze acuzații de omucidere în masă împotriva președintelui Jair Bolsonaro, în legătură cu modul de gestionare a pandemiei din această țară, arată un raport guvernamental intrat în posesia CNN, scrie digi24.ro.
CNN Brasil a intrat în posesia unor documente întocmite de Congresul brazilian care îi acuză pe președintele Bolsonaro și alți oficiali guvernamentali că au permis răspândirea coronavirusului în rândul populației cu scopul de a obține „imunitatea de turmă”.
Peste 600.000 de oameni au murit de COVID-19 în Brazilia – al doilea cel mai mare număr de decese din lume după SUA.
Extrase din document arată că raportul anchetei atribuie administrației Bolsonaro mai mult de jumătate dintre aceste decese și solicită formularea unor acuzații de crimă în masă împotriva președintelui.
De asemenea, în raport se recomandă acuzații penale împotriva altor 69 de persoane printre care s-ar număra trei dintre fiii lui Bolsonaro și numeroși actuali și foști oficiali guvernamentali.

Bolsonaro a criticat ancheta
Comisia de anchetă a Senatului brazilian a declarat pentru CNN că se preconizează ca documentul de aproape 1.200 de pagini să fie discutat oficial în Senatul Braziliei miercuri.
Nu este clar dacă rezultatele acestui raport ar putea duce la acuzații penale. Părți din draftul proiectului ar putea suferi modificări sau actualizări înainte de prezentarea sa oficială.
Reprezentații cabinetului președinelui Bolsonaro nu au răspuns până acum la cererea CNN de a oferi detalii în acest caz.
Cu toate acestea, președintele a criticat ancheta cu privire la deciziile sale privind pandemia și a catalogat-o ca fiind motivată politic.

Facebook Comments