Prepararea corectă a ceaiului de ghimbir

by Cristian Dobre

Ceaiul de ghimbir are nenumarate beneficii, insa pentru a te bucura de toate, trebuie sa te asiguri ca il prepari in mod corect si ca obtii un ceai concentrat.

Benefic pentru digestie, pentru estomparea greturilor, pentru scaderea in greutate si nu numai, ceaiul de ghimbir ar trebui sa faca parte din rutina ta zilnica daca pui pret pe sanatatea si starea ta de bine. Pentru ca tu sa te bucuri de toate proprietatile ghimbirului, am pregatit pentru tine cateva retete de ceai de ghimbir.

Ceai de ghimbir simplu

Pentru a prepara un ceai de ghimbir simplu, ai nevoie de o bucatica de radacina de ghimbir si de 1 ½ cana de apa. Curata coaha ghimbirului, apoi taie-o felii subtiri. Pune apa la fiert si apoi adauga ghimbirul, pe care il vei fierbe 10 minute. Opreste apoi focul, lasa ceaiul sa se aseze 1-2 minute si il poti consuma.

Ceai de ghimbir cu lamaie

Pentru a prepara un ceai cu ghimbir si lamaie, incepe cu spalarea si curatarea radacinii de ghimbir, pe care o vei toca apoi felii foarte subtiri. Pune ghimbirul in apa fierbinte si mai lasa sa fiarba inca 20 de minute pentru ca substantele active din ghimbir sa fie eliberate in apa. Adauga apoi 2 linguri de zeama de lamaie si amesteca bine. Lasa ceaiul sa se aseze in jur de 5 minute, apoi consuma-l fierbinte sau cu cuburi de gheata, dupa gust.

Acest ceai promite sa fie de ajutor in prevenirea formarii cheagurilor de sange pe artere, in cazurile in care este vorba despre colesterol crescut. Totodata, ceaiul de ghimbir cu lamaie este eficient in prevenirea si tratarea racelilor, dar si in situatiile stresante, ajutand la detensionarea corpului.

Ceai de ghimbir cu turmeric

Turmericul are o sumedenie de proprietati curative, printre care si proprietati antiinflamatoare. Ghimbirul si turmericul impreuna functioneaza precum un medicament extrem de puternic, avand efecte benefice asupra inflamatiilor, a digestiei, a inimii, a cicrulatiei sanguine, a colesterolului si a sistemului imunitar. O sumedenie de studii facute in ultimii ani au confirmat efectele puternice ale acestor doua daruri ale naturii, mai ales daca sunt consumate impreuna.

Pentru a prepara ceai de ghimbir cu turmeric ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 lingurita de radacina de turmeric data pe razatoare (daca ai turmeric sub forma de pulbere, 1/3 lingurita este suficienta)
  • 1 lingurita de radacina de ghimbir data pe razatoare (daca folosesti ghimbir sub forma de pulbere, 1/3 lingurita este suficienta)
  • ¼ lingurita de piper negru (acesta favorizeaza absorbtia substantelor din turmeric in organism)
  • miere naturala si lamaie, dupa gust

Intr-un ibric, fierbe apa pentru ceai. Opreste focul dupa ce apa clocoteste si adauga turmericul si ghimbirul. Acopera ibricul cu o farfurie sau un capac si lasa cele doua ingrediente sa se infuzeze. Strecoara apoi ceaiul si lasa-l sa se raceasca. Adauga apoi piperul si amesteca bine.

Sursa: doc.ro

Facebook Comments