Premiile BAFTA. O nouă categorie, introdusă pentru prima oară în ultimele două decenii

by Cristian Dobre

Academia Britanică de Artă a Filmului şi Televiziunii a anunţat introducerea unei noi categorii în cadrul ceremoniei anuale de decernare a Premiilor BAFTA, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, informează Press Association.

Categoria ”Distribuţie”, care celebrează importanţa distribuţiei de film, va fi introdusă la ediţia de anul viitor a galei BAFTA.

Ultima oară când a fost introdusă o nouă categorie la gala BAFTA a fost în 1999, odată cu Premiul Carl Foreman pentru cel mai promiţător debut.

Premiul pentru distribuţie de film îşi va face debutul şi la ediţia de anul viitor a British Academy Television Craft Awards.

”Premiile BAFTA există pentru a recunoaşte excelenţa în întreaga industrie şi suntem încântaţi să includem în acest an pentru prima dată munca extrem de calificată a directorilor de distribuţie de film”, a declarat producătoarea Pippa Harris, preşedinta BAFTA.

”Distribuţia de film este esenţială pentru industriile ecranului şi este vitală pentru promovarea diversităţii şi incluziunii pe ecran. Sperăm că acest premiu va ajuta şi la promovarea unei înţelegeri a distribuţiei de film şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem cine va fi primul câştigător, în februarie”, a adăugat Harris.

Gala decernării premiilor BAFTA, desfăşurată anul acesta la 10 februarie, la Londra, a fost urmărită de un număr de telespectatori cu jumătate de milion mai mic în comparaţie cu cifrele de audienţă înregistrate anul trecut. În cadrul ceremoniei, a cărei gazdă a fost Joanna Lumley, producţia ”The Favourite” a primit şapte premii, iar Olivia Colman a fost declarată cea mai bună actriţă în rol principal pentru interpretarea reginei Anne din acelaşi film. „Roma”, în regia lui Alfonso Cuaron, a fost desemnat cel mai bun film. Rami Malek a primit distincţia pentru cel mai bun actor în rol principal datorită rolului din ”Bohemian Rhapsody”.

Gala BAFTA din 2020 va va avea loc la data de 2 februarie, iar nominalizările vor fi anunţate în luna ianuarie, conform bafta.org.

Gala BAFTA este una dintre cele mai importante ceremonii organizate de industria cinematografică în afara Statelor Unite şi atrage în fiecare an numeroase vedete.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments