Premierul Ungariei rămâne demn: „Eforturile Bruxelles-ului de a permite activiştilor LGBT să intre în şcoli şi creşe sunt în zadar”

by Adrian Pavel

Ungaria rămâne fermă, pe poziție, după ultimatumul primit de la Comisia Europeană. Maghiarii au votat o lege prin care își doresc să protejeze copiii împotriva ofensivei LGBT+ și nu fac pasul înapoi, în ciuda presiunilor venite din partea Ursulei von der Leyen și a altor lideri europeni, scrie b1.ro.

Miercuri, Ungaria a fost avertizată de Comisia Europeană că va fi dată în judecată, însă Gergely Gulyas, șeful de cabinet al lui Viktor Orban, a reiterat poziția categorică a guvernului de la Budapesta.

„Eforturile Bruxelles-ului de a permite activiştilor LGBTQ să intre în şcoli şi creşe sunt în zadar. Nu suntem dispuşi să facem asta”, a declarat oficialul maghiar.

În ciuda acuzațiilor de discriminare și homofobie, venite din partea liderilor europeni și a activiștilor LGBT, Ungaria a explicat că noua lege nu îi vizează pe homosexuali, ci urmărește protecția copiilor, ai căror părinți ar trebui să joace rolul principal în educația lor sexuală.

Rămâne de văzut cum va reacționa Comisia Europeană, care a amenințat în repetate rânduri cu repercusiuni. Executivul Uniunii ar putea lansa o procedură de încălcare a dreptului european (n.r. – infringement), ceea ce poate duce la sesizarea Curții de Justiție a UE și ulterior, la sancțiuni.

Facebook Comments